20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Datoria publica a Pascaniului creste ca painea calda. Primaria se imprumuta cu 1,3 mil de lei pentru a plati datoriile lasate de Craciunescu

  Ultimele știri

  Gradul de indatorare al municipiului Pascani este in continua crestere. Miercuri, 13 febraurie a.c. legislativul local, intrunit in sedinta de indata, a aprobat contractarea unui imprumut de la Trezoreria Statului pentru achitarea arieratelor si platilor restante mai vechi de 90 de zile. Este vorba despre un imprumut de 1,367 313 lei pe o perioada de 5 ani de zile, cu dobanda de referinta, acum de 5,25%. Astfel, datoria publica a Municipiului Pascani creste de la 1, 9 mil de lei, creditul de la BI pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare in cadrul proiectului ISPA , la 3,2 mil de lei, adica la mai putin de 15% din veniturile proprii prognozate in acest an , conform declaratiei edilului sef.
  La aceasta datorie, din primavara acestui an, se va adauga si creditul comercial de 8 mil de lei aflat in curs de contractare pentru cofinantarea cheltuielilor neeligibile si sustinerea derularii Planului de Dezvoltare a zonei Vale.

  Daca cererea de imprumut va fi aprobata de Trezorerie atunci cateva zeci de societati comerciale si unitati de interes public isi vor incasa facturile restante de la Primaria Pascani ( vezi tabelul de mai jos). Cei mai multi bani ii are de incasat Constructii Cai Ferate SA, cea care a efectuat lucrarile pentru redeschiderea barierei de la Blagesti – 377 766 lei, SC Argif SRL , pentru achizitionarea de mobilier urban – 211 301 lei si SC LDP SA – 163618 lei.

  Primarul Dumitru Pantazi spune ca odata cu achitarea acestor arierate nu inseamna ca Primaria Pascani a scapat, in totalitate, de datorii. El a precizat ca de cand a preluat mandatul de primar primeste in continuu tot felul de pretentii de plata, de pe timpul fostului primar, unele investite cu titlu executoriu pentruachizitii sau lucrari care nu pot fi justificate cu documente legale.

  Mentionam ca fondul de imprumut al Trezoreriei Statului, pus la dispozitia administratiilor locale, pentru achitarea arieratelor a fost special constituit, in baza unei ordonante de urgenta, din sumele obtinute in urma privatizarii unor societati ale statului.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  20.3 ° C
  20.8 °
  19.1 °
  94 %
  5.8kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet