-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Data de 11 februarie marchează ziua europeană 112

Data de 11 februarie marchează ziua europeană 112.

Numărul de urgenţă 112 este comun în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene şi se foloseşte pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, la orice oră din zi şi din noapte.

12  ÎN  ROMÂNIA

Pentru prima dată în România este reglementată unitar introducerea numărului unic european de urgenţă – 112, a sistemului tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă referitoare la incendii, accidente, urgenţe medicale, dezastre şi alte evenimente care necesită intervenţia rapidă a agenţiilor specializate de intervenţie.

Funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU) este o necesitate firească pentru o ţară civilizată care înţelege să-şi protejeze cât mai bine cetăţenii prin asigurarea unui serviciu de urgenţă de calitate şi eficient, dar este şi un obiectiv susţinut de toţi actorii de pe piaţa comunicaţiilor din România.

Activitatea pentru înfiinţarea Sistemului 112 în România a generat emiterea unor acte normative şi includerea acestei direcţii de acţiune în strategii, politici şi programe guvernamentale, toate acestea vizând în ansamblu îndeplinirea sarcinilor cap. 19 – Telecomunicaţii şi 24 – Justiţie şi Afaceri Interne din Programul Naţional de Aderare la Uniunea Europeană:

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow