10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Daruri pentru familiile nevoiaşe pentru masa de Paşte

Zeci de familii nevoiaşe, cu mulţi copii sau bătrâni bolnavi au primit în această perioada pachete cu mâncare din partea preoţilor şi a oamenilor care au vrut să ajute semenii aflaţi la nevoie. Săptămâna faptelor bune a adus bucurie pe chipurile bătrânilor şi lacrimi în ochi. Au ce pune pe masă în ziua de Paşte.

ajutoare de paste

De exemplu părintele Dumitru Cristea a mers şi în această săptămâna încărcat cu pachete la cei pe care îi are în grijă de câţiva ani.
S-au luminat chipurile bătrânilor. Este şi cazul lui nea Gheorghiţă. Cu o față blând, încadrată în părul şi barba albă, ochii bătrânului s-au umezit când a văzut că părintele a venit în vizită.

ajutoare de paste

Vizită părintelui a primit-o şi această familie. Cei trei fraţi locuiesc la o casă din Fântânele, iar zilnic merg la şcoală. Au şi rezultate bune la învăţătură. După orele de şcoală, ei merg la Asociaţia “Lumina şi dar” coordonată de preotul Dumitru Cristea. Acolo beneficiază de o masă caldă şi sunt ajutaţi la lecţii, de voluntarii ONG-ului.

ajutoare de paste

La 82 de ani, această femeie este singură. Deşi are o pensie mică, poştaşul nu a ajuns nici până acum la ea. Faţa i s-a luminat când a văzut că a primit darurile cu mâncare. Mai ales că nu avea nimic de pus pe masă.

Menţionăm că periodic, dar mai ales înaintea sărbătorilor de Paşte şi Crăciun, zeci de familii aflate la nevoie primesc pachete cu alimentele de baza, dar şi cozonaci sau fructe şi legume alături de carne pentru friptură. Câteva familii primesc şi haine.
O parte din bunuri sunt aduse de către elevi şi profesori de la şcoli din Paşcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow