24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Daruri pentru bunicii noştri de la Mirceşti

camin mircesti 1

Zeci de elevi au adus lumina si bucurie pe chipurile oamenilor in varsta, pe care destinul i-a dus la azil. Actiunea de voluntariat, aflata la a III a editie, a elevilor de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani in parteneriat cu Biblioteca Municipala i-a facut pe batranei sa astepte cuminti si enigmatici in fata foisorului de la Centrul Rezidential pentru persoane varstnice din comuna Mircesti.

Imbratisarile pline de dragoste, dar si darurile aduse de micuti au umplut de lacrimi ochii batranilor, emotiile cuprinzandu-i si pe micuti, mai ales cei mai sensibili care nu se mai opreau din plans.

camin mircesti 3

Printre cei 40 de batrani adusi de familie si uitati de acestia, se afla si tanti Catinca din Ceplenita. Are peste 70 de ani si nici nu-si mai cunoaste cei doi copii sau barbatul, pentru ca au lasat-o cu multi ani in urma, in camine pentru batrani si au uitat de ea. S-a bucurat enorm cand a vazut copiii, imbratisandu-i cu mult dor, ca si cum ar fi nepotii ei.

camin mircesti 2

Elevii s-au mobilizat aducand fiecare de acasa sacose pline cu alimente neperisabile, dulciuri si fructe, dar si imbracaminte, tuturor bunicilor din camin. Actiune de voluntariat initiata de catre invatatoarea Carmen Pasat,  a strans peste 30 de elevi de clasele a III a si a V a a scolii. Elevii darnici au spus ca prin gestul lor au incercat sa fie aproape de batranii care sunt in aceasta institutie si sa le faca o bucurie.

Directorul centrului, Petre Dobos s-a aratat incantat de actiunea scolii, multumindu-le pentru gest.

Centrul Rezidential pentru persoane varstnice din Mircesti a fost inaugurat la sfarsitul lunii octombrie a anului 2009, avand 50 de locuri. In momentul de fata 42 de batrani sunt gazduiti in camin. Adusi de prin toata tara, acestia primesc hrana, ingrijiri medicale, insa sunt implicati si in diferite activitati de petrecere a timpului liber. Camerele sunt dotate la standarde europene, iar investitia a fost suportata de Ministerul Muncii si Consiliul Judetean. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow