30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Daruri de la copii pentru familiile nevoiașe

Moş Crăciun va veni şi la bătrânii uitaţi într-un centru de plasament, dar şi la familiile sărmane, care au copii. Sute de pachete cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării, alimente de baza şi bani s-au adunat în câteva zile, la iniţiativa unor cadre didactice. Duba, încărcată până la refuz, a plecat azi la amiază către cei pentru care s-au strâns pachetele.

ajutoare

Sute de elevi, părinţi, profesori au răspuns pozitiv unei campanii de ajutorare a celor care acum, în prag de sărbătorile de iarnă, nu au ce pune pe masă. La iniţiativa profesorului Carmen Pasat de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani în câteva zile s-au adunat pachete cu produsele necesare pentru hrană, dar şi cu haine, încălţăminte şi jucării pentru copiii care au uitat să zâmbească.

Beneficiarii sunt bătrânii abandonaţi şi cu probleme de sănătate, persoanele fără familie şi sprijin material, elevi şi studenţi fără posibilităţi de întreţinere de la Aşezământul Creştin Filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” din Bogdăneşti – Suceava. Acolo sunt cazaţi în condiţii bune şi beneficiza de asistenţă socială pe o perioada limitată, în limita posibilităţilor existente. Numărul lor ajunge aproape de 200.

maicuta, apostol, pasat

Propunerea de a ajuta pe cei de la Bogdăneşti a venit din partea părinţilor care au elevi la această şcoală. Proiectul este lansat la nivel de judeţ de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi poartă denumirea de „Un dar, un zâmbet de copil”.
Elevii şcolii au făcut public acest proiect şi în afară unităţii de învăţământ, rezultatul fiind peste aşteptările avute. Nu este prima dată când se organizează campanii umanitare în şcoală.

Amintim că profesorii care au coordonat acţiunea umanitară sunt Carmen Pasat sprijinită de Monica Ghiorghiu şi Ramona Marinescu.

Mănăstirea Bogdăneşti este amplasată în satul Bogdăneşti din judeţul Suceava, la o distanţă de circa 5 kilometri de oraşul Fălticeni. Aici a fost construită o biserică, în jurul anului 1363, de către voievodul Bogdan I al Moldovei (1359-1365). Distrusă din temelii de tătari, obştea monahală a fost strămutată în anul 1542 la nou-înfiinţată Mănăstirea Râşca, construită în vecinătate. Din anul 1994 s-a început reconstrucţia Mănăstirii pe un nou amplasament.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow