More

  Dar din suflet pentru lumina ochilor

  Array

  Gest deosebit facut de profesorii de la Liceul Special “Moldova” din Targu Frumos. Din salariul pe care il vor primi luna aceasta, cadrele didactice vor da o parte din bani pentru ca un fost elev al unitatii de invatamant sa fie operat la ochi, in Italia.

  Aproape 100 de angajati vor da 10 % din salariu pentru o operatie ce ii va reda lumina ochilor unui fost elev, sef de promotie anul trecut, Silviu Rosu. Tanarul, actual student la Cluj, nu mai vede deloc din clasa a I-a.

  Cu o vointa de fier, a reusit in invete alfabetul Braille si sa arate tuturor ca indiferent de greutatile vietii poate fi cel mai bun.

  A terminat cei patru ani de liceu cu media 9.84, iar Bacalaureatul l-a trecut cu nota 9.05. Astfel, si-a urmat visul si s-a inscris la Facultatea de Litere.

  In Cluj si-a facut prieteni, iar profesorii au inceput sa il indrageasca. Astfel au pornit in cautarea unui medic specialist care sa ii redea vederea adolescentului.
  Dupa ceva timp, l-au si gasit: la o clinica din Forli, Italia. Acolo, un doctor i-a dat o speranta. O operatie care costa 8000 euro l-ar putea face sa vada din nou. Si presa din Cluj Napoca il sprijina printr-o campanie umanitara.

  Cine vrea sa il ajute pe Silviu sa-si vada din nou parintii, prietenii si locul in care traieste, il pot ajuta prin donatii. Contul în lei este: RO93RNCB0599123166330002, iar contul în euro este: RO23RNCB0599123166330001, deschise la BCR.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI