-0.8 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

Dancă: De la naştere până la deces, oamenii sunt obligaţi să completeze tot felul de formulare

Ionel Dancă, a transmis, vineri, că a discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică pentru a „elimina obligativitatea de a completa formulare statistice”, astfel încât să fie trimise între instituţii, fără a mai fi completate de cetăţeni. El a zis că PNL vrea „eliminarea birocraţiei”.

„Eliminăm birocraţia pusă în cârca cetăţeanului şi simplificăm viaţa românilor. De la naşterea unui copil pană la căsătorie şi deces, oamenii sunt obligaţi să completeze tot felul de formulare statistice cu informaţii care există deja la alte instituţii, la evidenţa populaţiei, la spitale sau la autorităţi locale. Am avut astăzi (vineri – n.r) o discuţie aplicată la Cancelaria Prim-Ministrului cu preşedintele INS pentru a elimina obligativitatea oamenilor de a completa aceste formulare statistice şi pentru transmiterea lor între instituţii fără a mai cere cetăţenilor să le completeze”, a scris şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, pe Facebook.

Acesta a spus că instituţiile trebuie să facă schimb de date între ele, fără ca oamenii să mai fie nevoiţi să completeze formulare, astfel, lucrurile vor fi mai simple pentru cetăţeni.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole