More

  Dan Nica: Televiziunea în România nu va mai funcţiona în sistem analog, ci doar digital din iunie 2015

  Array

  Televiziunea în România nu va mai funcţiona în sistem analog, ci doar digital din iunie 2015, conform obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, strategia fiind aprobată de Executiv, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Societăţii Informaţionale, Dan Nica.

  Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

  Proiectul se va desfăşura până la data de 17 iunie 2015, conform obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii. Această dată este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de ţările vecine, care au implementat sau sunt în curs de implementare a serviciilor digitale.

  Ministrul Dan Nica, iniţiatorul strategiei, a arătat că aprobarea documentului creează premise ca, până la sfârşitul anului, în România să funcţioneze o reţea de televiziune digitală, cel mai probabil gestionată de Societatea Română de Televiziune, pe structura TVR 2.

  “Dacă apar investitori interesaţi de acest domeniu, există posibilitatea ca Guvernul să organizeze o licitaţie de alocare a multiplexoarelor naţionale”, a spus ministrul.

  El a arătat că televiziunea digitală permite recepţionarea semnalului TV în sistem “free-to-air”.

  Sursa Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet