29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Dacă vă pasă trebuie să îi ajutaţi. Trei minori fără mama trăiesc aproape singuri pe întuneric

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Copilărie. Frumoasă copilărie. Pentru unii.
Trei copii din suburbia Lunca Paşcani nu ştiu că trebuie să se joace la vârsta lor sau să fie înconjuraţi de dragostea părinţilor. Ei fac curăţenie. Ei îşi spală, fac de mâncare şi coase hăinuţele, cum pot şi cu ce au. Şi cel mai probabil adorm cu gândul că mâine trebuie să facă din nou treburi de adulţi. Sau poate visează la ceva frumos.

Dacă va pasă, trebuie să îi ajutaţi. Au nevoie de mâncare şi haine, de căldură şi lumina, au dreptul la viaţă. Este vorba despre trei copii din suburbia Lunca Paşcani părăsiţi de mamă şi fără tată în timpul zilei. Florentina, Mihai şi Ştefan. Sunt fraţi. Sunt minori. Au părinţi însă nu prea le pasă de ei, de educaţia lor, de copilăria lor. Mama e prea ocupată cu o nouă iubire şi a plecat de lângă ei de vreo câteva luni. Tatăl, cu munca zi de zi. Ajunge seara acasă şi se culcă.

Cei trei fraţi, frumoşi şi deştepţi, trăiesc într-o căsuţa aproape de barajul de la Lunca Paşcani. Nu au curent electric. Nu au căldură. Nu au mâncare. Nu au dragostea părintească.

Copiii, elevi la şcoala din suburbie, au vârste de 8, 10 şi 12 ani. Vin zilnic la ore, sunt implicaţi la cursuri şi încearcă să fie printre cei mai buni. Colegii şi profesorii copiilor le ştiu povestea şi spun că îi ajută cât pot şi că îi include în tot felul de programe sociale şi de ajutorare de unde primesc rechizite sau alimente.

Casa cu trei camere este din cărămidă şi construită în urmă cu câţiva ani din fonduri Guvernamentale, familia fiind în evidenţa Compartimentului de Asistenţă Socială a Primăriei Paşcani. Locuinţa este construită pe strada Plopilor din Lunca Paşcani, undeva spre Baraj.

În zonă mai sunt construite câteva case, iar vecinii sunt buni şi mai duc câte un blid cu mâncare caldă minorilor. Ei stau într-o camera, în care sunt două paturi. Acolo este şi plita şi o sobă, care de cele mai multe ori nu e încălzită. Tot aici sunt câteva carpete bătute în cuie pe zidul netencuit. Cu prichindeii mai locuiesc două pisici şi doi câini. – VEZI MATERIALUL VIDEO ÎN CADRUL ȘTIRILOR INFOBIT.

Vecinii îi cunosc. Spun că nu îşi meritau o asemenea soartă. Să fi lăsaţi singuri de mama care, când se îndrăgosteşte pleacă de lângă ei. Acum, aceasta se află de câteva luni în Ruginoasa.

Reprezentanţii Compartimentului de Asistenţă Socială spun că vor ancheta din nou cazul pentru a se lua măsurile care se impun. Mai mult, copiii urmează să beneficieze de o masă caldă primită de la Cantina Socială din Municipiu.

Astăzi m-am întâlnit cu unul dintre ei. Cel de la mijloc. Are ochii mari, albaştri şi de o expresivitate cutremurătoare. Era la şcoală. A zis că îi place aici. Că e cald şi înconjurat de dragosta învăţătoarei.

Dacă va pasă, să-i ajutăm!

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI