5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Dacă știți persoane care stau în frig, anuntați Primăria. Plan de acțiune pentru iarnă

Dacă știți persoane care stau în frig, anunțați Primaria. Incepand cu aceasta luna, administratia locala urmeaza sa identifice persoanele in varsta, cele cu dizabilitati fizice si psihice sau care locuiesc singure, in vederea supravegerii permanente si ajutorarea in regim de urgenta a acestora pe timpul sezonului rece.

Demersul face parte dintr-un plan de masuri al Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru perioada de iarna 2021-2022. Documentul a fost publicat pe site-ul Primariei Pascani, iar masurile sunt structurate pe doua perioade, premergatoare sezonului rece si in timpul acestuia.

Asadar, incepand din luna noiembrie si pana in aprilie 2022, sunt identificate de catre Serviciul de Asistenta Sociala persoanele vulnerabile, printre acestea fiind si oamenii strazi. La Primarie trebuie asigurata o permanenta in vederea primirii prognozelor si avertizarilor meteorologice si alarmarea in timp operativ a CLSU, trebuie pregatite utilajele de interventie si asigurate stocurile de materiale pentru curatarea drumurilor.

Despre deszapezire, s-a discutat si in ultima sedinta de Consiliu Local, cand directorul interimar a operatorului local de salubritate a informat municipalitate despre stadiul pregatirilor.

Pe timpul sezonului rece, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta trebuie sa faca activitati de control pentru cresterea sigurantei si protectiei cetatenilor la biserici in perioada sarbatorilor de iarna, la operatori economici care vand materiale pirotehnice, complexe comerciale cu afluienta mare de persoane si care adapostesc cantitati mari de bunuri materiale.

Tot comitetul local, prin Politia Locala trebuie sa se asigure ca persoanele fizice si juridice respecta obligatia de a deszapezi in dreptul societatilor sau cladirilor in care locuiesc, precum si indepartarea turturilor formati ca urmare a topirii zapezii.

Si spitalele si medicii de familie au rolul lor in acest plan. Ei trebuie sa supravegheze circulatia virusurilor gripale si COVID 19 si sa ia masuri pentru prevenirea aparitiei de focare epidemice.

Printre masuri se afla si responsabilitatea comitetului de a identifica locuintele izolate si drumurile greu accesibile si sa pastreze o legatura permanenta pentru a interveni in caz de nevoie.

Planul de masuri urmeaza sa fie aprobat intr-o sedinta a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, in perioada urmatoare.

Documentul poate fi citit aici.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow