12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Dacă ai Windows 8, NU INSTALA nimic FĂRĂ LICENŢĂ. Eşti urmărit în permanenţă

 

 

 

 

 

 

Nadim Kobeissi, un programator canadian independent, a sesizat existenta unei funcţii cel putin dubioase a sistemului Windows 8. Aceasta permite sistemului de operare să notifice Microsoft de fiecare dată când utilizatorul instalează o aplicaţie nouă. Acest proces se realizează cu ajutorul funcţiei SmartScreen, care oferă celor de la Microsoft detalii complete despre aplicaţiile instalate. Evident, acuzatiile despre violarea intimitatii si colectarea datelor cu caracter personal n-au intarziat sa apara. Si de data aceasta, pe buna dreptate.

Microsoft a răspuns deja la acuzaţii, afirmând că ar fi vorba despre o funcţie cu rolul de a proteja utilizatorii de programe malware, si care trimite companiei din Redmond detalii despre aplicaţiile instalate de pe web. Aparent, informaţiile colectate de aplicatie ar fi folosite pentru a fi verificate cat de sigure sunt. Explicatia este cel putin indoielnica, din moment ce datele sunt stranse dupa instalarea aplicatiei, adica sistemul ar putea fi deja compromis.

Mai mult, potrivit mai multor experti care au analizat aplicatia, aceasta pare a verifica mai mult legitimitatea programelor instalate pe sistemul de operare decat riscul pe care aceastea il reprezinta pentru sistem, concluzionand ca ar fi un tool pentru a colecta date si pentru a trage la răspundere un utilizator care foloseşte, de exemplu, softuri piratate, fara ca acesta sa stie ca este urmarit.

 

Jurnalul National

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow