14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

DA pentru esalonarea datoriilor, NU pentru scutirea de la plata lor

Mesaj ferm din partea Comisiei Economice a Consiliului Local Pascani pentru cei care au datorii la Bugetul Local. Administratia locala este dispusa sa acorde esalonari la plata, nu sa acorde scutiri sau sa stearga datoriile societatilor si persoanelor fizice care au restante la plata chiriilor, concesiunilor si a taxelor si impozitelor locale. Asta pentru a da o mana de ajutor agentilor economici aflati in dificultate dar in acelasi timp pentru a nu incuraja neplata datoriilor.
Discutiile au avut loc in sedinta de astazi, pe ordinea de zi fiind mai multe cereri de esalonare sau scutire.
Prima dintre ele este cererea societatii B.I. Andru S.R.L. care a solicitat esalonarea la plata a unei datorii de 10.116 lei, cerere care a fost aprobata. Aviz pozitiv a primit si cererea depusa de societatea S.C. Dalia & Radu S.R.L. care a cerut esalonarea la plata a unei datorii de 11 241 lei. Au fost respinse insa solicitarile de scutire de la plata datoriilor, venite din partea S.C. Laris Impex S.R.L. – 7449 lei si Legume SA Pascani petru suma de 94 648 lei.
Mentionam ca in aceesi sedinta au mai fost analizate doua cereri privind scutirea de la plata penalitatilor pentru neplata taxelor si impozitelor locale depuse de Atodiresei Octavian si Boaru I. Gheorghe, cereri care nu au primit avizul Comisiei. Consilierii au cerut ca, pe viitor, astfel de solicitari sa fie insotite si de o ancheta sociala din care sa reiese daca cei in cauza au avut sau nu posibilitati materiale sa isi achite datoriile , la timp.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI