5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

DA pentru esalonarea datoriilor, NU pentru scutirea de la plata lor

Mesaj ferm din partea Comisiei Economice a Consiliului Local Pascani pentru cei care au datorii la Bugetul Local. Administratia locala este dispusa sa acorde esalonari la plata, nu sa acorde scutiri sau sa stearga datoriile societatilor si persoanelor fizice care au restante la plata chiriilor, concesiunilor si a taxelor si impozitelor locale. Asta pentru a da o mana de ajutor agentilor economici aflati in dificultate dar in acelasi timp pentru a nu incuraja neplata datoriilor.
Discutiile au avut loc in sedinta de astazi, pe ordinea de zi fiind mai multe cereri de esalonare sau scutire.
Prima dintre ele este cererea societatii B.I. Andru S.R.L. care a solicitat esalonarea la plata a unei datorii de 10.116 lei, cerere care a fost aprobata. Aviz pozitiv a primit si cererea depusa de societatea S.C. Dalia & Radu S.R.L. care a cerut esalonarea la plata a unei datorii de 11 241 lei. Au fost respinse insa solicitarile de scutire de la plata datoriilor, venite din partea S.C. Laris Impex S.R.L. – 7449 lei si Legume SA Pascani petru suma de 94 648 lei.
Mentionam ca in aceesi sedinta au mai fost analizate doua cereri privind scutirea de la plata penalitatilor pentru neplata taxelor si impozitelor locale depuse de Atodiresei Octavian si Boaru I. Gheorghe, cereri care nu au primit avizul Comisiei. Consilierii au cerut ca, pe viitor, astfel de solicitari sa fie insotite si de o ancheta sociala din care sa reiese daca cei in cauza au avut sau nu posibilitati materiale sa isi achite datoriile , la timp.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow