15.2 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022
Array

Cuvinte de dragoste așezate în versuri. Lansarea cărții va avea loc pe 4 noiembrie

- Advertisement -

Despre iubire, prietenie sau dorinţe scrie profesorul Carmen Pasat. Frumoasele poezii au fost adunate într-o carte ce va fi lansată în câteva zile. Din program, cei prezenţi pot asculta poeziile citite chiar de autoare, dar şi momente de muzică folk.

lansare de carte doamna carmen pasat

„Scântei de gând” este cartea de poezii a păşcănencei Carmen Pasat care va fi lansată în seara zilei de 4 noiembrie. Evenimentul este programat în sala de spectacole a Clubului Copiilor din oraş, începând cu ora 17.00. Volumul, ce cuprinde 150 de poezii, va fi prezentat de poeta Valentina Becart.

Tot atunci va avea loc şi un moment al Cenaclului Literar „Vasile Alecsandri”. Este vorba despre o acţiune pe tema „Sadoveanu la el acasă”, prezentarea succintă a prozatorului şi a operei sale, dar şi istoricul operei sadoveniene, pentru a marca și ziua de naștere a scriitorului născut pe 5 noiembrie 1880, la Pașcani. Momentele sunt prezentate de profesorul Ionela Boariu.

carmen pasat

În rândurile de mai jos, una din poeziile scrise de profesorul Carmen Pasat, care se va regăsi și in cartea „Scântei de gând”.

Hai!

Vrei să ne luăm inimile cu noi
la o plimbare prin Cişmigiu,
să ieşim amândoi?
Poate vom întâlni prin cale
vreo frunză tristă
care tocmai moare…
Sau poate vom găsi
pe-o bancă, undeva, uitată
vreo amintire
de noi aşezată.
Şi dacă
mai atenţi vom privi
cred şi pe noi ne-om găsi,
de- o viaţă
aşteptându-ne, stând,
prin anotimpuri
răbdători trecând.
Şi ce minunat ar fi
dacă vom strânge toate
amintirile noastre
în nişte frunze colorate poate.
Iar mai târziu,
când vom privi-napoi
o să aflăm ce dragoste
fusese între noi.

autor, Carmen Pasat

Carmen Pasat a debutat când avea 15 ani, cu o poezie în revista „Învăţătorul” a Liceului Pedagogic „V. Lupu’’ Iaşi. În 2008, a început colaborarea cu BIT TV Pașcani, publicând texte cu tematică diversă. Un an mai târziu, a publicat volumul de proză „În spatele tăcerii”. Din 2010 şi până în prezent a continuat publicarea scrierilor în revistele „Incursiuni Moldave”, „Surasul Bucovinei”, „Dor de dor” și Revista Internațională de Cultură „Cervantes”.

Carmen Pasat este cadru didactic la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow