8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Cutremur în școlile din Pașcani

O persoana care stie cum sa se comporte in caz de dezastru natural este salvata. Este parerea unanima a specialistilor in situatii de urgenta care promoveaza cu insistenta educatia populatiei in acest sens. Astazi, la ora 10:40 in toate scolile din judetul Iasi a avut loc un exercitiu pentru testarea cunostintelor privind reactia in cazul unor cutremure.

Astfel, la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din oras timp de 30 de secunde, s-a auzit alarma clopotelului si in acest timp, elevii au fost nevoiti sa se adaposteasca sub banci sau sub tocul usii, pentru a fi siguri ca nu se vor rani in caz de seism. Apoi, cadrele didactice i-au evacuat din cladire, in curtea scolii, loc unde s-au adunat sute de elevi.

SIMULARE CUTREMUR

Actiunea a fost organizata de catre oficialii din Ministerul Educatiei, alertati de numarul mare de seisme din ultima vreme, pentru a se asigura ca elevii stiu ce sa faca in cazul in care va avea loc un cutremur in timp ce ei sunt al ore. Scopul exerciţiului este să testeze modul de reacţie al elevilor şi profesorilor, iar evaluarea concluziilor se va face săptămâna viitoare de către reprezentanţi ai ministerului.
Exercitiile practice de simulare vor continua şi luni, 21 octombrie, de la ora 11.00. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow