20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Cursuri pentru părinţi la Maternitatea „Elena Doamna”

Începând din această lună, la Maternitatea „Elena Doamna” s-a deschis un centru de educaţie pentru viitorii părinţi, unde aceştia vor primi informaţiile necesare pentru perioada de înainte şi după naştere.  

„Şcoala Mamei SAMAS” constă într-un program de 1.000 de zile, timp în care părinţii află cum să se pregătească pentru naştere, care este îngrijirea corectă în timpul sarcinii, cum se îngrijeşte bebeluşul şi cum se va diversifica alimentaţia după împlinirea vârstei de şase luni. Cursurile se vor organiza lunar şi sunt organizate într-un spaţiu în interiorul spitalului.

„Colaborarea dintre spital şi asociaţie a început în 2014 când mai multe cadre medicale din cadrul spitalului au devenit Educatori Perinatali SAMAS. Şcoala Mamei este un program de educaţie şi suport pentru mame şi sugari, cu ajutorul cadrelor medicale certificate, în urma parcurgerii şi absolvirii unui program complex de specializare. Părinţii vor învăţa despre sarcină, naştere, alăptare şi puericultură cu ajutorul unor materiale didactice: planşe în relief, mulaje anatomice şi păpuşă care replică un nou-născut la termen”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei SAMAS.

Până acum, deja zece cupluri ieşene s-au înscris la aceste cursuri. Viitorii părinţi pot alege între cursul complet de pregătire pentru naştere care costă 300 de lei şi constă în şase şedinţe sau pot opta pentru cursul de îngrijire pentru bebeluş care costă 50 de lei pentru ambii părinţi şi care durează 90 de minute.

„Dacă părinţii îşi doresc să facă tot cursul de pregătire pentru naştere, atunci sunt necesare şase şedinţe pe următoarele teme: îngrijirea în sarcină, pregătirea perineului, naşterea normală, naşterea medicalizată, pregătire pentru alăptare şi îngrijirea bebeluşului. Acesta ar fi setul complet de pregătire prenatală care costă 300 de lei”, a precizat Ana Maita, purtător de cuvânt al SAMAS. La sfârşitul cursurilor, tăticii vor primi şi un atestat de puericultură.

Părinţii se pot înscrie la adresa de email programari@programsamas.ro sau la numărul de telefon 0786176949 pentru următoarele cursuri.

Sursa

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow