More

  Cursuri pentru obţinerea fondurilor europene, la Boureni

  Array

  12 persoane din comunele Mironeasa, Miroslovesti, Motca si Vanatori-Neamt au participat in perioada 22-25 martie la un curs de scriere a proiecte de finanţare din fonduri europene nerambursabile. Principalul scop al cursului, care a avut loc la Restaurantului G-S Gemenii din localitatea Boureni, a fost de a arata participantilor cum pot atrage fonduri pentru dezvoltarea comunitatii din care fac parte. Cursul a fost sustinut de un trainner din partea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din Bucuresti, Adrian Sorescu, iar participantii au fost primarii din Motca si Miroslovesti, profesori, reprezentanti ai rromilor si un membru al Grupului de Modernizare a Administratiilor Publice din cadrul Prefecturii, Eduard Elefteriu.

  Principalul beneficiu al acestui curs este faptul ca cele patru comune vor avea asigurata consultanta tehnica de specialitate gratuita in elaborarea strategiilor de dezvoltare locala, consultanta care uneori atinge costuri cuprinse intre 400-700 milioane de lei vechi.

  Primul proiect care ar urma sa fie accesat in perioada imediat urmatoare, cand se vor deschide doua linii de finantare pentru dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca, este crearea unor firme de exercitiu. Cu ajutorul acestora se urmareste ca , elevii din clasele de gimnaziu din mediu rural sa isi gaseasca adevarata vocatie.

  Mentionam ca seminarul este finantat de Open Society Institute Budapesta si implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială şi Asociaţia Institutul pentru Politici Publice. Valoarea acestuia este de circa 300.000 euro si se desfasoara in perioada octombrie 2009-mai 2013.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet