More

  Cursuri gratuite de arte marțiale pentru elevii pășcăneni

  Array

  Veşti bune pentru păşcăneni pasionaţi de arte marţiale. Clubul Long Ho din localitate organizează cursuri gratuite de qwan qi do pentru elevii de la şcolile din municipiu. Deocamdată se fac înscrieri iar în funcţie de numărul de cursanţi va fi stabilit şi publicat programul pe grupe de vârstă.

  Antrenamentele vor fi diferite ca dificultate faţă de cele ale sportivilor înscrişi în club iar cursurile vor fi desfăşurate pe toată perioada anului şcolar, separat de practicanţii de arte marţiale.

  Iniţiativa a venit din partea administratiei locale şi va fi concretizată pe baza unui parteneriat cu clubul sportiv pășcănen. În schimb municipalitatea se obligă să pună la dipsozitie sala de sport din faţa Colegiului ”Sadoveanu” pentru desfăşurarea antrenamentelor şi să sprijine financiar activităţile competiţionale ale clubului.

  Cursurile cu elevii vor fi susţinute tot de antrenorii şi sportivii de performanţă ai clubului, fără să fie plătiţi, pe baza de voluntariat.

  Deocamdată nu se ştie când vor începe, cel mult în câteva săptămâni de zile. Asta deoarece încă sunt discuţii între conducerea Colegiului ”Sadoveanu” şi reprezentanţii Primăriei în legătură cu sala de sport. Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a hotărât de curând ca sala să nu mai fie folosită până când nu vor fi făcute lucrări urgente de reabilitare a acoperişului. Viceprimăriţa Gabriela Nedelcu spune că investiţia urmeză să fie aprobată şi bugetată, dar până atunci sala poate fi folosită.

  Totodată de săptămâna viitoare Clubul Long Ho Paşcani reîncepe programul normal de antrenamente pentru sportivii înscrişi.

  Menţionăm că Primăria Paşcani caută soluţii şi pentru ca elevii să poată învaţă şahul în şcoli. Chiar dacă este stabilită ca materie opțională, în puţine unităţi de învăţământ se studiază din cauza lipsei instructorilor de şah acreditaţi să predea sau a infrastructurii necesare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI