Un numar de 15 copii din suburbia Blagesti au fost instruiti in acordarea primului ajutor pana la sosirea ambulantei.  Activitatea s-a desfasurat miercuri, 14 august, de la ora 10:00, la caminul cultural din Blagesti. Micutii au fost instruiti de voluntarii de la Serviciul Voluntar de Ambulanță. Copiilor le-a fost explicata care este importanta acordarii primului ajutor, intr-un mod corect și eficient si cum anume se acorda acesta. La finalul activitatii micutii au fost recompensati cu dulciuri.

Cursuri de prim ajutor premedical pentru populație vor fi sustinute si la Centrul Multifuncțional de Dializă si  Recoltare a Sângelui din Pascani, care urmeaza sa isi inceapa activitatea in curand.

Procedurile de înființare a punctului de lucru din municipiul Pașcani au fost deja initiate de catre Serviciul Voluntar de Ambulanță. În cadrul acestui centru vor funcționa centrul de recoltare a sângelui, astfel încât oamenii care vor să doneze sânge nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi dar  si un centru de dializă, prin care se doreste a veni  sprijinul persoanelor care suferă de insuficiență renală.

 

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider