More

  Cursuri de prim ajutor la Primăria din Paşcani

  Array

  „O viaţă poate depinde de fiecare dintre noi”. Acesta este numele activităţilor desfăşurate la Primăria din Paşcani în colaborare cu reprezentanţi de la Crucea Roşie. Cursurile de prim ajutor sunt plătite din bugetul local şi momentan beneficiari sunt 58 de persoane, de la profesori, reprezenatnti ai ONG-urilor din oraş până la funcţionari publici.

  cursuri de prim ajutor
  18 persoane din cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Paşcani – şcoli gimnaziale şi liceeale şi Clubul Copiilor (cadre didactice sau personal didactic auxiliar) învaţă în aceste zile de la un specialist de la Crucea Roşie cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

  Scopul acestor cursuri este ca beneficiarii să-şi însuşească noţiuni despre salvarea vieţii omeneşti şi respectarea legislaţiei în vigoare. Printre cursanţi se numără şi această tânăra care consideră foarte utile lecţiile şi că pe viitor o să-i fie de folos.

  Prin aceste cursuri, grupurile ţintă vor învaţă să recunoască o urgenţă medicală şi cum să trateze o victima până la sosirea echipajelor de ambulanţă. La final ei vor cunoaşte manevrele de prim ajutor şi folosirea lor în caz de necesitate, dar şi cunoaşterea potenţialelor riscuri existente în momentul acordării primului ajutor.

  Cursurile de prim ajutor „O viaţă poate depinde de fiecare dintre noi!” este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Iaşi împreună cu Primăria Municipiului.

  Scopul principal al proiectului este – să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute. La încheierea cursului, fiecare participant va primi un certificat de absolvire valabil un an de zile şi o legitimaţie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI