More

  Cursuri de calificare finalizate cu angajare, pentru femeile din Moţca

  Array

  Câteva femei din comuna Moţca s-au angajat în domeniul comercial după ce au urmat trei luni de cursuri de calificare. Proiectul s-a adresat femeilor din mediul rural, iar pentru ele a fost ca o gură de oxigen această recalificare, dat fiind că majoritatea erau casnice după ce au lucrat în alte domenii şi nu mai credeau că vor fi angajate.

  cursate

  Un curs de calificare pentru câteva femei din comuna Moţca s-a dovedit a fi gură de oxigen. După finalizarea celor trei luni de cursuri de calificare în lucrător la pensiune – ospătar, bucătar, barman sau chiar florari, femeile, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani s-au prezentat la bursa locurilor de muncă, organizată de Centru de Afaceri din oraş, fostul Constructorul. Aici au fost prezente firme din Paşcani dar şi din comunele din împrejurimi, care caută forţă de muncă.

  Una dintre cursante a fost doamna Maria. Are 49 de ani şi 10 din ei i-a lucrat în confecţii. Aceste cursuri au ajutat-o foarte mult. Anişoara şi Gabriela au vârstă de 32 de ani. S-au înscris la aceste cursuri cu speranţa că astfel vor găsi mai uşor un loc de muncă. Şi aşa a şi fost. Lucrători în pensiune sunt la căutare. – Vezi materialul video în cadrul bultinului de ştiri INFOBIT.

  La finalul celor trei luni de curs, una de teorie şi două de practică, femeile au dat examen şi au primit certificate emise de Ministerul Municii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Cele care doresc vor putea urma încă o luna de practică, de această dată pentru a primi un atestat de lucru pe calculator.

  Cursurile s-au adresat femeilor din comuna Moţca care nu aveau loc de muncă. Ele au primit şi o subvenţie de 1.400 de lei.

  Menţionăm că şi în anii trecuţi în comuna Moţca au avut loc cursuri de recalificare pentru bărbaţi, oferind astfel şansa la angajare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet