24.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Cursuri de calificare finalizate cu angajare, pentru femeile din Moţca

Câteva femei din comuna Moţca s-au angajat în domeniul comercial după ce au urmat trei luni de cursuri de calificare. Proiectul s-a adresat femeilor din mediul rural, iar pentru ele a fost ca o gură de oxigen această recalificare, dat fiind că majoritatea erau casnice după ce au lucrat în alte domenii şi nu mai credeau că vor fi angajate.

cursate

Un curs de calificare pentru câteva femei din comuna Moţca s-a dovedit a fi gură de oxigen. După finalizarea celor trei luni de cursuri de calificare în lucrător la pensiune – ospătar, bucătar, barman sau chiar florari, femeile, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani s-au prezentat la bursa locurilor de muncă, organizată de Centru de Afaceri din oraş, fostul Constructorul. Aici au fost prezente firme din Paşcani dar şi din comunele din împrejurimi, care caută forţă de muncă.

Una dintre cursante a fost doamna Maria. Are 49 de ani şi 10 din ei i-a lucrat în confecţii. Aceste cursuri au ajutat-o foarte mult. Anişoara şi Gabriela au vârstă de 32 de ani. S-au înscris la aceste cursuri cu speranţa că astfel vor găsi mai uşor un loc de muncă. Şi aşa a şi fost. Lucrători în pensiune sunt la căutare. – Vezi materialul video în cadrul bultinului de ştiri INFOBIT.

La finalul celor trei luni de curs, una de teorie şi două de practică, femeile au dat examen şi au primit certificate emise de Ministerul Municii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Cele care doresc vor putea urma încă o luna de practică, de această dată pentru a primi un atestat de lucru pe calculator.

Cursurile s-au adresat femeilor din comuna Moţca care nu aveau loc de muncă. Ele au primit şi o subvenţie de 1.400 de lei.

Menţionăm că şi în anii trecuţi în comuna Moţca au avut loc cursuri de recalificare pentru bărbaţi, oferind astfel şansa la angajare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow