0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Cursanții de la Postliceala din Pașcani au făcut practică în Grecia

20 de elevi de la Scoala Postlicela Sanitara Centrul de Studii “Stefan cel Mare si Sfant” din Pascani au participat la un stagiu de mobilitate, in Grecia, insula Syros, în perioada 17 noiembrie -7 decembrie 2013. Cursantii din anul II si III au efectuat practica în centrele de îngrijire bătrâni, dar şi într-un spital.

pr in Grecia, Postliceala Pascani 1

Responsabilul de proiect, prof. Maria Vatamanu, precizează că prin acestă mobilitate s-a urmărit promovarea schimburilor de experinţă transnaţională în vederea creşterii adaptabilităţii viitorilor absolvenţi la spaţiul de muncă european şi însuşirea unor modele europene de bună practică în domeniul sanitar, în general şi al îngrijirii persoanelor în vârstă în particular.

Toti participanţii la mobilitate, au obţinut: paşaport lingvistic european, certificat de competenţe profesionale şi un certificat Europass, prin care le sunt recunoscute, în Uniunea Europeană, competenţele dobândite în stagiul clinic.

pr in Grecia, Postliceala Pascani 2

Centrul a castigat proiectul de mobilitate din cadrul programului “Învăţare pe tot parcursul vieţii, programul sectorial Leonardo da Vinci”. Proiectul “Competente si abilitati in domeniul ingrijirilor medicale, pentru a facilita insertia absolventilor pe piata muncii europene” este finanţat în cadrul exerciţiului financiar Leonardo da Vinci 2013, valoare grantului aprobat fiind de 56.940 euro şi este finanţat de Comisia Europeană, pe baza contractului încheiat între Centrul de stufii „Ştefan cel Mare şi Sfânt ” Pascani, în calitate beneficiar şi ANPCDEFP. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow