11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Galerie foto: Cursul festiv al claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani

Cuvinte memorabile și de folos, prestanță, organizare impecabilă, eleganță și valori, la ultimul moment școlar festiv al claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.
Luni dimineață elevii și profesorii emoționați, au pornit în jurul orelor 10.00 către Casa de Cultură din localitate, unde a fost susținut Cursul Festiv al promoției 2015 pentru clasele terminale de liceu. Elevii organizați pe clase, au format un alai zgomotos, care a entuziasmat până și cetățenii. Aceștia au scandat fericiți numele clasei sau lozinci specifice.
Ei au fost însoțiți de diriginții lor și de profesori, iar la Casa de Cultură au fost așteptați de părinți și profesori, așadar sala instituției a devenit neîncăpătoare pentru sutele de participanți la acest moment deosebit.
Festivitatea a fost deschisă cum este și firesc de cântarea solemnă ” Gaudeamus igitur”, intonată de toți cei prezenți, iar ceremonia de absolvire a fost deschisă într-un mod original: un grup de elevi de gimnaziu a intonat imnul liceului, sub coordonarea Marianei Iacob.
Carmen Dimitriu, directoarea școlii a prezentat și susținut festivitatea de premiere a absolvenților, felicitând pentru început șefii de promoție ai acestui an, pentru fiecare profil în parte. Astfel la profilul filologie, fruntașă este Diana Grigoraș de la clasa a XII-a A, la Științe- Daria Soltanei de la Clasa a XII-a G, iar la Matematică- Informatică primul loc este ocupat de Traian Chiuariu de la clasa a XII-a D.
Șefa întregii promoții a claselor a XII-a 2015 de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a fost desemnată Mihaela Bălău, elevă care a ridicat prestigiul școlii și prin frumoasele rezultate obținute la olimpiade și concursuri școlare.
Alături de șefii de promoție a fost invitată și Brândușa Bârsan, fiind felicitată pentru bogata activitate din cadrul Consiliului Elevilor, iar fiecare șef de promoție a rostit un discurs emoționant sau amuzant, prin care să marcheze și să exprime cu ajutorul cuvintelor, importanța experienței trăită pe parcursul anilor de liceu alături de colegi și profesori.
Traian Chiuariu, șef de promoție la profilul de matematică –fizică a găsit cele mai potrivite citate pentru a caracteriza efortul profesorilor, amintind că ”un profesor e ca o lumânare, care se sacrifică pe sine pentru a-i lumina pe ceilalți”
Carmen Dimitriu, directoarea colegiului de prestigiu din localitate, a invitat pe scenă diriginții claselor a XII-a, apoi pe toți profesorii prezenți în acordurile celebrei melodii „Ani de liceu”( interpretată de Lucy Ilade, elevă în clasa a XI-a B) pentru a le mulțumi, împreună cu șefii de promoție datorită eforturilor depuse la catedră de-a rândul anilor, în scopul formării unor generații de succes.

Unii diriginți au primit aprecieri deosebite din partea elevilor, Georgiana Ciobanu, șefa clasei a XII-a H, realizând o poezie deosebită despre Otilia Pintilie, diriginta lor și despre întreaga clasă, fiecare elev, fiind descris metaforic, printr-o substanță, întreaga clasă fiind în cele din urmă un experiment de succes cu 4 ani de cercetare în echipă.

Au fost expuse scurt metraje ale fiecărei clase în parte, apoi diriginții au felicitat fiecare elev, la unele clase fiind oferite și distincții personalizate, așa cum s-a întâmplat la clasa a XII-a C.

Ceremonia de absolvire a claselor a XII-a de la Colegiul Sadoveanu a fost un real succes, iar participanții, elevi, părinți, profesori, au avut parte de momente deosebite, emoții, fotografii, cuvinte alese, flori, zâmbete și soare, toate aceste elemente, fiind părți indispensabile ale unui eveniment de neuitat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow