More

  Curs festiv la Colegiul “M. Sadoveanu”

  Array

  Gălăgioşi şi frumoşi şi-au luat azi ”zborul”. Elevii Colegiului Sadoveanu au spus rămas bun dascălilor, colegilor şi au păşit într-o nouă etapă din viaţă, cea de absolvent de liceu. Şi pentru ca momentul să fie văzut de cât mai multe persoane, tinerii, îmbrăcaţi frumos au făcut o paradă prin centrul oraşului unde au primit cuvinte de laudă din partea trecătorilor, care s-au oprit câteva clipe să le facă poze.

  Sărbătoare la Colegiul Naţional ”M. Sadoveanu” din municipiu. O nouă generaţie a părăsit de astăzi băncile şcolii pentru a începe altă etapă. La eveniment adolescenţii au fost însoţiţi de rude, dar şi de diriginţii şi profesorii care le-au călăuzit paşii în ultimii 4 ani.

  Rând pe rând, 233 de elevi au urcat pe scenă pentru a primi diplome, flori şi pentru a fi felicitaţi şi aplaudaţi de cei din sala. Adolescenţii au pregătit şi un film cu toate momentele speciale din viaţa de licean care a stranit zâmbet pe schipul celor prezenţi.

  Nu au lipsit nici momentele artistice. Profesorul de muzică Radu Ardeleanu le-a dedicate melodia “Oameni” atât colegilor săi, dar şi absolvenţilor aflaţi la începutul vieţii de adult, iar “Anii de liceu” au fost aduşi mai aproape de absolvenţi prin intermediul elevei Lucy.

  Cei care au făcut cunoscut numele liceului prin rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare au fost aplaudaţi la scenă deschisă. Liviu Ştefan Cornea, Cristian Vîntur, dar şi Bogdan Enache cel care a fost ales să susţină Bac-ul Olimpicilor au primit coroniţe şi diplome din partea conducerii.

  Au fost premiaţi, de asemenea elevii implicaţi în diferite activităţi extraşcolare şi cei care au avut cele mai bune medii în funcţie de profilul terminat. Au primit felicitări preşedinta consiliului elevilor Raluca Chiţescu, membră în consiliul de administraţie Sabina Savinescu şi şefa promoţiei la profilul uman Diana Iordăchioaia.

  Vineri absolvenţii vor avea o ultima seară de distracţie din perioada liceului, după care, în luna iunie vor începe probele de competenţe şi scrise ale examenului de Bacalaureat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI