13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Curs festiv al Centrului de Studii ” Ștefan cel Mare și Sfânt” din Pașcani. Viitorii asistenți au depus jurământul

Astăzi elevii de la Școala Postliceală Sanitară din Pașcani și-au luat rămas bun de la anii de școală și de la profesorii lor, într-un cadru festiv și emoționant.

Manifestările care au marcat această zi au cuprins și alte acțiuni în cinstea celor care s-au străduit să le transmită elevilor, de-a lungul anilor cunoștințe din domeniul medical, așadar absolvenții au depus coroane la mormintele celor au trecut la cele veșnice, apoi a urmat un moment comemorativ susținut la monumentul voievodului Ștefan cel Mare, deoarece astăzi este sărbătoarea acestuia, iar instituția de învățământ poartă numele lui.
IMG_20150702_133218
Absolvenții au pornit spre Casa de Cultură scandând cu bucurie numelele școlii pe care au terminat-o și a profilelor studiate, împreună cu profesorii, prietenii și rudele, iar acolo au fost primiți foarte frumos cu trandafiri, de un grup de întâmpinare, format din organizatori.
IMG_20150702_134244
Cursul festiv a fost deschis de cei care s-au implicat cel mai mult în conducerea acestei școli, Nicolae Popovici, directorul școlii și Viorel Enea președintele Fundației Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt Bucovina.
A fost strigat pentru ultima dată catalogul pentru cele 3 profile, așadar absolvenții de la secțiile Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie și Balneofiziokinetoterapie și recuperare au avut ocazia să fie în această postura de elev pentru ultima dată, fiind premiați pentru activitatea și rezultatele lor.

Președintele Viorel Enea a înmânat diplome elevilor care s-au remarcat în mod deosebit prin participarea la diferite proiecte sau concursuri, iar cheia succesului a fost predată de Lavinia Grigoroaia, proaspătă absolventă, elevilor din anul II.
Cei prezenți au avut parte și de un moment artistic oferit de tânăra Lucy Ilade, cântăreață de muzică populară din Pașcani, care a destins atmosfera și emoțiile absolvenților.

A urmat depunerea jurământului, moment solemn și unic pentru cei care l-au rostit împreună, emoționați și dornici să îmbrățișeze în viitor cariera medicală.
Spre sfârșitul festivității a urmat nominalizarea șefilor de promoție pe profile, iar cea care a fost prima pe parcursul celor 3 ani de studiu, dar și în ultimul an, terminând cu media 9.86, la diferență de numai o sutime față de colega sa Simona Iacob, a fost Andreea Dogariu, care îi îndeamnă pe toți cei care visează la cariera de asistent medical, să urmeze cursurile acestei școli, catalogând experiența din anii de studiu aici, ca fiind una de neuitat.
IMG_20150702_150932
Evenimentul a fost încheiat prin decernarea unor diplome de excelență oferite persoanelor care s-au implicat atât în educația absolvenților, cât și celora care au contribuit la prestigiul școlii și al educației, în general, fiind nominalizate persoane din administrația locală sau conducerea primăriei, a școlilor din localitate sau din cadrul Inspectoratului Școlar Iași.

La sfârșit, absolvenții au aruncat cu toții în aer toca, simbolul absolvenților, în semn că au finalizat studiile și apoi au făcut cu toții fotografii alături de profesori și rude, pentru a păstra acest moment în amintire.
Precizăm că examenele pentru absolvenților școlii postliceale vor începe pe 6 iulie, iar pentru profilul de asistent generalist vor fi încheiate în luna august.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow