2.7 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Curs de caligrafie la Casa de Cultură din Pașcani

Caligrafiea inseamna arta și deprinderea de a scrie frumos. Pentru un curs de acest gen se fac inscrieri, iar pascanenii iubitori de frumos si mai ales pentru o ora de relaxare pot urma cursurile de caligrafie ce vor avea loc la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”din Pascani, profesor fiind Petru Paduraru, cadru didactic la o scoala din oras. Preturile sunt modice, pana in 10 lei, pe sedinta, iar lectia este adresata mai ales adultilor.

Ideea conducerii institutiei de cultura, profesor Marioara Preutu a venit in urma unui articol aparut in presa nationala, de ce si mai ales 5 motive pentru care trebuie sa revenim la scrisul de mana.

curs de caligrafie Casa de Cultura PascaniRitmul vietii moderne ne-a acaparat si nu prea mai avem ocazia sa scriem folosindu-ne doar de stilou si hartie, ci devenim experti in manevrarea smartphone-ului, a laptopului sau a tabelei. Insa trebuie sa revenim, din cand in cand la scrisul de mana, pentru ca exista si multe beneficii asupra sanatatii si a mintii.

Orice fel de scris de mână, fie că ţii un jurnal, că îţi imaginezi o situaţie fictivă sau că faci o listă cu oamenii care înseamnă ceva în viaţa ta, îţi influenţează starea de spirit şi îţi îmbunătăţeşte starea de sănătate, notează presa britanica. Cele 5 motive pentru care să revii la scrisul de mână sunt – te ajută să înveţi mai bine, exprimarea emoţiilor prin cuvinte scrise grăbeşte vindecarea, îi ajută pe suferinzii de cancer să fie mai optimişti, dacă scrii pentru ce eşti recunoscător, vei dormi mai bine si scrisul ajută mintea şi îţi vindecă organismul. ziarulorizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow