27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Curentul se scumpește, românii complet nedumeriți. ANRE adâncește misterul: „Niciun furnizor nu este capabil să dea o ofertă completă”

- Advertisement -

De la 1 ianuarie, piața de energie electrică este complet liberalizată, ceea ce înseamnă că statul nu mai poate interveni în stabilirea prețului plătit de populație. Cei care nu își schimbă contractele vor plăti chiar și cu 25% mai mult la factura de curent.

Mihai Nicuț, jurnalist specializat pe energie economica.net: în București cine rămâne la furnizorul pe care îl avea la 31 decembrie pentru o factură de 100 kWh plătește 73 de lei, aproximativ. Dacă acceptă cea mai bună ofertă concurențială pentru el va plăti undeva la 66 de lei pentru o factura de 100 de kWh. Dacă schimbă și furnizorul și trece cu totul în piața concurențială și alege cea mai bună oferta a altui furnizor plăteste undeva la 62 de lei.

Speriați că de luna viitoare ar putea plăti mai mult la curent, oamenii s-au îngrămădit la birourile de relații cu publicul ale furnizorilor de energie electrică. Vor să prindă cea mai bună ofertă.

– Am văzut la TV că trebuie încheiat un nou contract.
– Nu a spus nimeni ce și cum. Ce sumă se va scumpi, sau nu se va scumpi…
– Nu ne-au explicat nimic. Doar că plătim mai mult dacă nu facem contract, asta da! Dar nu e frumos să facă în felul ăsta.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow