33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Curăţenie pe statele de funcţii din Primăria Paşcani Dispar 40 de locuri vacanţe dar bugetate. Angajările vor fi făcute după alte reguli

Mai mult cu forţa decât din proprie iniţiativă administraţiile locale mai fac un pas spre limpezirea stateor de funcţii şi a bugetelor alocate pentru salarizarea personalului. Dacă până acum existau diferenţe mari între numaru real de salariaţi şi cei de pe hârtie, reflectate şi în buget, din luna august acestea vor dispărea prin efectul unei recente ordonanţe de urgenţă, 77/2013, care prevede anularea acestor posturi urmând ca banii repartizaţi pentru bugetarea lor să fie realocaţi.
În acest sens Servicul de Resurse Umane din cadrul Primăriei Paşcani pregăteşte o listă care urmează să fie prezentată Guvernului. Ar fi vorba de 40 de posturi vacanţe care ar urma să dispară de pe organigrama administraţiei locale şi a instituţiilor şi societăţilor publice aflate în subordine. Pe listă nu sunt incluse posturile unice ele urmând să fie ocupate prin concurs.
Edilul păşcănean susţine că pe data de 21 iulie a.c. se va deplasa la Bucureşti pentru a găsi o soluţie aşa încât o parte posturile vacanţe să fie transformate în posture unice, pe motiv că în unele servicii din Primărie se înregistrează un deficit de personal.
Menţionăm că după anularea posturilor vacanţe se vor putea face angajări în instituţiile publice, nu după sistemul 7 posturi vacantate pentru o angajare, ci un post eliberat pentru fiecare post nou scos la concurs.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow