More

  Curățenie într-o singură zi

  Array

  Mobilizare impresionantă de ”Ziua Naţională de Curăţenie”. Sute de elevi au ieşit sâmbătă, 24 septembrie pe străzile din Paşcani pentru a contribui la un mediu mai curat. Echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri, copii de toate vârstele au dat exemplu de educaţie şi au adunat toate gunoaiele aruncate pe jos. Alături le-au stat cadrele didactice şi voluntari.

  Printre elevii care au fost parte în campania “Let’s do it România” s-au aflat şi prichindeii de la Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” din municipiu. Încă de dimineaţă, echipaţi corespunzător copii s-au întâlnit cu profesorii la poartă unităţii de învăţământ după care au mers în parcul din spatele instituţiei pentru a culege gunoaiele aruncate pe jos.

  Chiar dacă are doar 10 ani, Flavian Ghițu din clasa a IV a ştie cât de important e un mediu curat pentru sănătate. Copilul nu a venit nepregătit la activitate şi le-a prezentat colegilor săi câteva date istorice despre domeniul Cantacuzino.

  Şi colegul său, Ştefan Gherman s-a alăturat campanie. Chiar dacă este la o vârstă fragedă copilul vrea ca România să fie curată măcar pentru o zi şi familia mândră de el.

  La sfârşitul activităţii pungile cu gunoi au fost depozitate în faţa fiecărei şcoli, iar după amiază o maşină s-a deplasat prin oraş pentru a strânge deşeurile.

  Activităţi similare au avut loc în Târgu Frumos şi Hîrlău, precum şi în comunele învecinate.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI