14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Curăţenie în pădurea Codrii Pascanilor. Au fost adunaţi zeci de saci de gunoaie

Pădurea Codrii Pascanilor a fost curăţată ieri, printr-o acţiune de ecologizare, organizată în colaborare cu două primarii şi un ocol silvic. Zeci de persoane, beneficiari ai ajutorului social, dar şi voluntari, au strâns zeci de saci de gunoaie din zona tranzitată de foarte mulţi turişti. Pe marginea Codrilor se face curăţenie de două ori pe an, iar autorităţile roagă trecătorii să pastreaze ordinea şi să nu mai arunce la întâmplare deşeurile menajere.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Domeniul Hangu, în parteneriat cu Primăria Moţca şi Primăria Cristeşti au făcut ieri o acţiune de ecologizare în preajma pădurii Codrii Pascanilor. Zeci persoane au strâns gunoaiele de pe marginea drumului naţional 28A şi cel comunal 133, rămase în urma turiştilor care tranzitează zona.

Mobilizarea a fost organizata de reprezentanţii ocolului silvic, cei care au în administrare pădurea. Au fost adunaţi în jur de 60-70 de saci, de deşeuri menajere.

Potrivit celor spuse de viceprimarul comunei Moţca, Daniel Cîmpeanu, astfel de acţiuni de ecologizare au loc de două ori pe an, în preajma Codrilor Pascanilor. Asta deoarece în zona trec foarte mulţi turişti, se fac grătare şi de cele mai multe ori, resturile sunt aruncate la întâmplare.

Menţionăm că nu este pentru prima dată când se face curat în zona respectivă. În anii trecuţi, zeci de elevi împreună cu profesori şi reprezentanţi ai unei asociaţii au adunat saci de deşeuri, în cadrul evenimentului naţional “Let’s do it, România!”

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow