23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Cupa satelor la trântă, la Hîrlău. Aproape o sută de participanți – VIDEO

Cupa satelor la trântă, la Hîrlău. Aproape o sută de participanți

Participare numeroasă la un eveniment sportiv ce s-a desfășurat weekendul ce tocmai s-a încheiat, la Hîrlău. Cea de-a VI a ediție a “Cupei satelor la trântă” a făcut ca stadionul din oraș să fie neîncăpător de sportivi și susținători. Aproape o sută de copii și adolescenți s-au înscris la concurs, iar primii cei mai buni de la fiecaer categorie de vârstă au primit cupe, medalii și materiale sportive. La eveniment a fost prezent și președintele Federaței Romîne de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

Se dorește o tradiție a evenimentului sportiv “Cupa satelor la trântă” și mai ales se caută campioni. Pe 10 iunie, la Hîrlău sute de oameni, participanți și susținători au venit pe stadion. Deschiderea a fost făcută de către organziatori, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași. Primarul Radu Curcă a fost și el prezent.

La eveniment, în Hîrlău a fost prezent și președintele Federaței Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. El a spus că vrea să facă din aceste competiții o tradiție și mai ales să reînvie tradiția de altă dată și să găsească campioni.

Luptele au fost jurizate și arbitrate de profesioniști. Cei aproape o sută de participanți și-au demonstrat abilitățile de a se întrece în acest gen de sport.

După mai bine de o oră s-au decis câștigătorii. La 34 de kg, primul loc a fost obținut de Mihai Peresteureaz.

Campion la 38 de kg a fost declarat Roman Iustin.

Premii s-au oferit până la 68 de kg, locul I, II și III. Acestea au constat în medalii, cupe, diplome și articole sportive.

O cupă a primit și primarul orașului chiar dacă nu a participat. Premiul a fost oferit de organziatori ediliului datorită faptului că a acceptat ca evenimentul să aibă loc în oraș,

În acest an s-au înscris câte 8 persoane, cu vârste între 10 și 16 ani din 12 comune din apropierea orașului Hîrlău.

Trânta, ca formă de întrecere, reprezintă una dintre modalitățile autohtone, cu vechi tradiții în cultura românească prin care oamenii concurau folosindu-și integral resursele fizice și psihice.

 

Alte articole