13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Cupa “M. Sadoveanu” la șah, ediția a X a. Vezi care sunt câștigătorii

Două zile de emoţii, concentrare şi gândire practică. Aceastea au fost sentimentele încercate de câteva zeci participanţi la o nouă ediţie a Cupei “M. Sadoveanu” la şah. La finalul celor şapte runde, cei mai pricepuţi au fost premiaţi cu medalii, cupe şi sume de bani. Evenimentul a avut loc pe 19 – 20 noiembrie la Biblioteca Municipală.

A X a ediţie a Cupei “M. Sadoveanu” la şah organizată de Biblioteca Municipală a adunat 49 participanţi din Paşcani şi localităţile învecinate. Pe parcursul a celor 7 runde disputate în sistem open, copii cu vârste între 6 – 16 ani au încercat să dea şah mat partenerului de joc şi să obţină cât mai multe puncte.

După cele două zile de concurs, cei mai buni jucători au fost premiaţi. În funcţie de categoria de vârstă şi de punctajul obţinut a fost întocmit clasamentul la cele trei categorii. La categoria U9, locurile pe podium au fost ocupate de Anne Mary Berigoi, Andrei Niţă şi Alexandru Andrei. La categoria U10, punctajul cel mai mare a fost obţinut de Răzvan Olăraşu, pe locul II s-a clasat Andrei Irimia, iar pe locul III – Tiberiu Tăsală. La categoria U11 a fost un singur câştigător -Vlad Cojocaru.

Partida fiind în sistem open, cel care a obţinut punctaj maxim la categoria sa de vârstă a jucat cu cei de pe primul loc de la celelalte categorii, iar în urma partidelor disputate s-a întocmit un clasament general. Pe locul I la general s-a clasat Bogdan Crăciun din Roman, locul II a fost ocupat de Daniel Rangu de la CSM Paşcani, iar pe locul III s-a situat Albert Jilavu tot de la CSM.

Antrenorii recomandă părinţilor să îşi dirijeze copii spre acest sport al minţii deoarece pe lângă rezultatele obţinute la competiţii, şahul îi ajută să îşi îmbunătăţească rezultatele şi la şcoală la materiile care se bazează pe ştiinţele exacte.

Menţionăm că în următorul sfârşit de săptămână pasionaţii de proză sunt aşteptaţi să îşi dovedească cunoştinţele. Sâmbătă, 26 noiembrie elevii claselor V – X sunt aşteptaţi să participe la concursul judeţean de proză. Înscrierile se fac gratuit la sediul Bibliotecii Municipale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow