More

  Cupa Federației la Oina, editia 2019, la Harlau

  În perioada 24-25 august,  Stadionul ,,Gheorghe Costache” din Hârlău a găzduit Cupa Federației la Oină ediția 2019,  masculin, seniori.  Competiția face parte din manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la organizarea primului Campionat Național de Oină.
  Cupa Federației are o însemnătate aparte pentru că anul acesta s-a desfășurat  în leagănul părintelui sportului național, Spiru Haret, acesta fiind născut la Iași.

  La competiție au participat șase echipe: Stejarul Pârcovaci ,Frontieră Tomis Constanța, Straja București, Politehnică Cluj Napoca, Avântul Frasin și  Biruința Gherăești.

  Cupei Federației la Oină, ediţia 2019, a fost câștigată de Echipa Frontieră Tomis Constanța,  după ce a învins cu 23-16 formația Biruinţa Gherăieşti Neamţ.

  Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii, trofee și tricouri de campioni. Ceilalți participanți au primit diplome și tricouri pentru căpitanii de echipa.  La compeție au asistat  și patru profesori din Nepal,  care sunt prezenți în aceste zile în țară noastră pentru a învața oină.

  Menționăm că evenimentul a fost organizat de  Federația Română de Oină, în parteneriat cu  cu Ministerul Tineretului și Sportului, CS Stejarul Pârcovaci și Primăria și Consiliul Local Hârlău.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-a decis: Purtarea măştii, inclusiv pe stradă, obligatorie în Iaşi până pe 31 august

  Întrunit astăzi, 14 august 2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută...

  Beneficiile puțin știute ale pudrei de cacao

  Cacao a fost prima dată folosită de civilizația Maya din America Centrală. Arborele de cacao a fost introdus în Europa de spanioli, în secolul...

  Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

  Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Află ce tradiții și...

  Opinii