În perioada 24-25 august,  Stadionul ,,Gheorghe Costache” din Hârlău a găzduit Cupa Federației la Oină ediția 2019,  masculin, seniori.  Competiția face parte din manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la organizarea primului Campionat Național de Oină.
Cupa Federației are o însemnătate aparte pentru că anul acesta s-a desfășurat  în leagănul părintelui sportului național, Spiru Haret, acesta fiind născut la Iași.

La competiție au participat șase echipe: Stejarul Pârcovaci ,Frontieră Tomis Constanța, Straja București, Politehnică Cluj Napoca, Avântul Frasin și  Biruința Gherăești.

Cupei Federației la Oină, ediţia 2019, a fost câștigată de Echipa Frontieră Tomis Constanța,  după ce a învins cu 23-16 formația Biruinţa Gherăieşti Neamţ.

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii, trofee și tricouri de campioni. Ceilalți participanți au primit diplome și tricouri pentru căpitanii de echipa.  La compeție au asistat  și patru profesori din Nepal,  care sunt prezenți în aceste zile în țară noastră pentru a învața oină.

Menționăm că evenimentul a fost organizat de  Federația Română de Oină, în parteneriat cu  cu Ministerul Tineretului și Sportului, CS Stejarul Pârcovaci și Primăria și Consiliul Local Hârlău.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider