More

  Cununiile vor fi oficiate şi sâmbăta

  Array

  Alarma falsa in randul credinciosilor ortodocsi. Zvonul ca nuntile nu vor mai fi oficializate sambata a fost negat de reprezentantii bisericii. Cununiile se vor face la fel ca si pana acum. Totusi, sfatul preotilor pentru cupluri este de a-si uni destinele in fata lui Dumnezeu in ziua de duminica.

  cununie religioasa

  Articolele aparute in presa locala din Barlad legate de interzicerea casatoriilor in penultima zi din saptamana au fost clarificate de catre purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Sfantul Sinod nu a dat nici o hotarare in acest sens, motiv pentru care Taina Cununiei se va face inclusiv sambata, cu exceptia perioadelor cand este post.

  Protopopul, Pavel Postolachi, a precizat ca nu se poate lua aceasta hotarare radicala deoarece viitori soti invoca diferite motive. Printre acestea, se numara faptul ca nu sunt suficiente locurilor la restaurante, pentru o  singura seara.

  Totusi, preotii recomanda tuturor persoanelor sa isi planifice duminica nunta, in limita posibilitatilor. Tinerii nu sunt de acord cu aceasta idee. Cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cred ca nu ar trebui sa fie conditionati de regula respectiva.

  Chiar daca cu ceva timp in urma, casatoriile se faceau doar duminica, persoanele in varsta nu mai sunt de acord cu aceasta masura. Viitori miri isi vor stabili data nuntii in functie de posibilitatile lor.

  Mentionam ca in vechime, căsătoria se săvârşea după Liturghia de duminică si participa intreaga comunitate. Astăzi, ele sunt săvârsite de regulă sâmbăta. Practica din prezent este necanonică, pentru că petrecerile tin până duminică dimineată, lucru care nu mai face posibilă participarea credinciosilor la Sfânta Liturghie.

   

   

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp