25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

CUMPĂRĂTURI ÎN SIGURANŢĂ

CUMPĂRĂTURI ÎN SIGURANŢĂ

Se apropie sărbătoarea Floriilor şi a Paştelui şi vă pregătiţi de cumpărături. Poliţia Ieşeană vă recomandă să respectaţi câteva reguli pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor dumneavoastră. Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de clipe minunate, feriţi de evenimente neplăcute.

La cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone puţin circulate sau întunecate!

~ CUMPĂRĂTURI ONLINE ~

Oamenii preferă cumpărăturile online din ce în ce mai mult, datorită ofertei diversificate, precum şi a faptului că nu trebuie să facă un drum până la magazin.

Poliția Ieşeană vă recomandă să verificaţi dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie).

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite.

Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).

Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing.

Verificaţi de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Vă recomandăm să folosiţi un serviciu de curier cu plata ramburs, care permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că aţi plătit pentru ce aţi comandat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow