0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Cum vor fi prelungite contractele de închiriere a spaţiilor de la Primărie

Veşti bune pentru comercianţii şi organizaţiile non profit care au închiriate spaţii de la Primăria Paşcani. Consilierii au aprobat astăzi noul contract cadru prin care sunt impuse aceleaşi reguli tuturor beneficiarilor. Totodată aleşii locali au stabilit noile condiţii privind prelungirea contractelor care urmează să expire, fără licitaţie.

Sala de şedinţe a legislativului local s-a umplut astăzi de comercianţii din Piaţa Vale, îngrijoraţi de soarta afacerilor pe care le au. Ei au solicitat prelungirea contractelor care expira, de acesta dată printr-un act aditIonal nu prin licitaţie aşa cum s-a întâmplat acum cinci ani de zile, motivând că au făcut investiţii în amenajarea magazinelor. Mai mult, mulţi dintre ei au reclamat că aceste contracte de închiriere au fost încheiate în condiţii diferite, de la om la om, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp şi cu chirii diferite.
Pentru a rezolva aceste probleme preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local a propus o serie de amendamente. A fost nevoie de o scurtă pauză pentru ajustarea lor din punct de vedere juridic dup ace secretara Primăriei a cerut o serie de explicaţii. Astfel consilierul PSD, Codrin Toma a propus ca toate contractile care urmează să expire să fie prelungite la cerere prin act aditional cu încă 5 ani de zile apoi cu încă doi ani şi jumătate. De asemenea au fost prevăzute sancţiuni pentru cei care întârzie cu plata chiriei, câte 0,1 % pe zi, de la începutul lunii imediat următoare şi a fost interzisă subînchirierea spaţiilor de către chiriaşi.
Proiectul a fost aprobat de aproape toţi consilierii păşcăneni. Noile reguli de închiriere a spaţiilor administratiei locale vor fi valabile atât comercianţilor din Piaţa Vale cât şi ONG-urilor care au sediul în fostul sediu al Primăriei Paşcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow