24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Cum vor fi impartiti banii de la CSM: 90% fotbal, 10% pentru restul sporturilor

poza csm

Anul acesta Clubul CSM Pascani se lauda cu un buget record alocat din bugetul local. Este vorba de aproape 7 miliarde de lei vechi, suma prevazuta in bugetul clubului aprobat in sedinta de la sfarsitul lunii trecute,la care se mai adauga inca cateva milioane de lei din donatii si sponsorizari. Intrebarea este cat din acesti bani vor fi cheltutiti in mod direct pentru sustinerea sportului de masa si organziarea de competitii sportive pentru pascaneni. Cifrele arata ca nici 10% din acesti bani nu vor fi cheltuiti in acest an pentru ca tinerii si copiii sa poata face miscare sau sa participle la competitii, restul banilor fiind pentru salariile personalului si pentru cheltuielile de intretinere. Astfel din totalul de 950 000 de lei, 314 000 sunt alocati celor 15 salariati, care se ocupa de intretinerea bazei sportive. Incepand cu acest an, Clubul Sportiv Municipal isi achita si utilitatile care ii costa 256 000 lei. Alti 70 000 lei sunt dedicati cheltuielilor comune cu federatiile, mai exact: legitimari, arbitraje, taxe de transfer sau taxe de participare.

O alta problema este ca in proportie de peste 90% bugetul clubului pascanean este alocat fotbalului, restul ramurilor sportive urmand sa primeasca sume derizorii. De exemplu, sectia de atletism a primit 10 000 lei, sectia de sah 10 000 lei, rugby feminin 25 000 lei, tenis de camp 15 000 lei si sectia de handbal 5000 lei.

Presedintele clubului spune ca banii au fost impartiti in functie de nevoi si ca ar aveam nevoie de un buget cu mult mai mare pentru acoperirea tuturor cerintelor.
El a spus ca in acest an vor fi organizate cateva competitii de masa pentru copii si tineri, la 1 iunie si in decembrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow