27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Cum vor fi cheltuite cele 13 milioane de euro de la UE, pentru apă şi canalizare. Lista străzilor unde vor fi făcute investiţii – DOC

 

Operatorul judeţean de apă şi canalizare a dat publicităţii lista cu străzile unde urmează să fie executate investiţii din fonduri europene pentru reabilitarea sie extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Lucrările ar urma să înceapă în a doua jumătate a acestui an după derularea licitaţiilor şi încheierea contractelor de execuţie şiş a fie finalizate până în anul 2020. Conform proiectelor pentru municipiul Paşcani sunt alocate aproape 13 milioane de euro, 7, 3 pentru apă şi 5,58 milioane de euro pentru canalizare.
“Investiţiile vor asigura pentru apa Reabilitarea conductelor de oţel şi azbociment pentru 26 străzi pe o lungime de 14.236 ml şi extinderea reţelelor în municipiu, Găseşti şi Topile pentru 46 străzi pe o lungime de 33.189 ml. Şi canalizarea va fi reabilitată pe 7 străzi din municipiu pe o lungime de 3.600 ml, va fi extinsă pe 29 străzi (municipiu şi Sodomeni) cu 4.000 ml şi se va înfiinţa canalizare nouă în Bosteni, Gastesti, Blăgeşti pe 6 străzi cu o lungime de 5.625 ml. Totalul investiţiilor pe apă şi canalizare va fi de peste 60 km şi va cuprinde 114 străzi.” se arata informarea APAVITAL.

Tot în acest an ar urma să fie făcute şi alte investiţii din fonduri proprii. Lista lucrărilor şi sumele care vor fi alocate vor fi cunoscute peste câteva săptămâni de zile, după aprobarea lor de Consiliul Judeţean Iaşi.

Menţionăm că operatorul ieşean este în conflict cu administratia locala  din Paşcani, pe tema redevenţei la apă. Consilierii locali au aprobat o hotărârea că ea să fie plătită la nivelul datoriei anuale a creditului BEI, 1,8 milioane de lei, nu în funcţie de cantitatea de apă vândută, raportat la valoarea mijloacelor fixe primate, hotărâre care a fost respinsă de toţi primarii din asociaţia judeţeană ARSACIS. Problema ar urma să fie rezolvată în instanţă, dupa ce consilierii au refuzat, in sedinta de ieri, orice intalnire de mediere.

Tabel Investitii Pascani 2017 by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow