More

  Cum vom sta la terasa si ce trebuie sa faca chelnerii

  Meniurile, solnitele sau alte obiecte nu pot fi imprumutate de la o masa la alta, chelnerii trebuie sa poarte manusi si masti, iar fiecare masa va putea avea maxim patru clienti, daca acestia nu sunt membri ai aceleiasi familii. Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate in Monitorul Oficial.

  Dupa fiecare client, mesele trebuie dezinfectate.

  In Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, si presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru siguranta alimentelor prin care se aproba normele pentru prevenirea raspandirii SARS-CoV-2 la prepararea, servirea si consumul produselor alimentare, bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special amenajate in exteriorul cladirilor unitatilor de alimentatie publica.

  In document se arata ca trebuie reorganizate circuitele de productie si livrare, unde este cazul, trebuie monitorizata starea de sanatate a angajatilor, dar si existenta unui registru de rezervari ale clientilor, pentru ca in cazul aparitiei unei imbolnaviri sa poata fi facuta ancheta epidemiologica.

  De asemenea, trebuie luate masuri de respectare a distantei intre angajati sau, daca acest lucru nu este posibil, trebuie luate masuri suplimentare de protectie (reducerea numarului de angajati si lucrul in ture, folosirea de echipament de protectie). Totodata, curatenia si dezinfectarea cu produse biocide a spatiilor, echipamentelor si ustensilelor trebuie facute mai frecvent.

  In ceea ce ii priveste pe clienti, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infectie respiratorie, iar la intrarea pe terasa si la grupurile sanitare trebuie sa fie puse dispozitive cu substante dezinfectante pentru maini.

  De asemenea, se interzice transferul de la o masa la alta al meniurilor, solnitelor, olivierelor si altor obiecte, care trebuie dezinfectate dupa plecarea clientilor de la o masa.

  Conform documentului, este interzis si consumul de alimente in picioare, pentru a se minimiza circulatia clientilor pe terasa. La o masa pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distantei de 1,5 metri intre persoane, cu exceptia membrilor aceleiasi familii, care locuiesc impreuna. Intre scaunele de la mese alaturate trebuie sa existe o distanta de minim doi metri.

  Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioara, pentru a evita aglomeratia si a face mai usoara o eventuala ancheta epidemiologica, daca aceasta s-ar impune.

  Personalul de servire trebuie sa poarte masca si manusi, iar manusile folosute la servire nu vor fi utilizate la pregatirea mesei.

  sursa ziare.com

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prima etapa de dezinsectie la Pascani incepe miercuri

  Comunicat de presa SC CLP ECOSERV SRL Pascani  anunţă că, in perioada 12.08.2020-14.08.2020, in intervalul orar  21,30 – 05,00,  specialiștii serviciului vor desfășura activitatea de...

  Seful Politiei Rurale Pascani, cercetat după ce a refuzat testarea cu aparatul etilotest

  Un polițist pascanean a fost transportat la o unitate medicala din municipiu pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce a...

  Persoanele fizice și camerele video: Patru situații în care poți să le folosești fără să respecți GDPR

  Intrarea în vigoare a Regulamentului european pentru protecția datelor (GDPR) a condiționat folosirea camerelor video de anumite reguli privind protecția datelor, a căror încălcare...

  Opinii