23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Cum va funcţiona sistemul de supraveghere video la alegerile din decembrie

- Advertisement -

Ministrul de Interne Dragoş Tudorache a vorbit despre reorganizarea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) a Ministerului Afacerilor Interne, despre ce a învăţat din exerciţiul de intervenţie de după un seism şi a explicat cum vor funcţiona tabletele din secţiile de votare cu ajutorul cărora numărarea voturilor va fi supravegheată video.

„Se va vota corect. E foarte important să avem alegeri pe care să nu le mai conteste nimeni” – a spus Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, joi seara, explicând în ce va consta supravegherea video a numărării voturilor la alegerile parlamentare:

„Nu vom supraveghea video întreaga zi. Această supraveghere video începe după ce procesul de votare s-a terminat, după ce ultimul alegător iese din secţia de votare. După cum știți, la alegerile locale am folosit pentru prima oară acest soft gestionat de colegii de la STS, de eliminare a votului multiplu și am eliminat această zonă de suspiciune. Aceleași tablete le vom folosi și la numărarea voturilor. Acest exerciţiu vine cu 0 costuri suplimentare şi cu s cimplitate foarte mare în modul de implementare al acestei măsuri. Fiecare secţie de votare, din orice cătun, fie în România, fie în orice secție din străinătate, are desemnată o tabletă. În fiecare din aceste secții există un operator, care nu are nimic de-a face cu membrii biroului secției de votare respective, este pregătit de către STS. El, în timpul zilei, face verificarea cărţilor de identitate când lumea se prezintă la vot.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow