17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Cum va funcționa lista de așteptare pentru etapa 3 a campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Se deschide din 15 martie

Cei care fac parte din etapa a treia în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid-19 se vor putea înscrie de la jumătatea lunii martie. Mai exact, lista de așteptare în platforma de programări pentru vaccinarea anti-COVID va funcționa din 15 martie, iar programarea pentru administrarea serului se va face pe baza respectivei liste. Declarația vine din partea coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Pentru persoanele din etapa 3 (populația generală), vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în luna aprilie.

  • Lista de așteptare pentru vaccinul anti-Covid va funcționa de la 15 martie
  • Persoanele din etapa a treia se vor putea programa în anumite condiții

Listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-Covid-19 vor fi implementate la jumătatea lunii martie, anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Acesta precizează că şi-a propus ca respectivele liste să fie operaţionale începând din aprilie, însă subliniază că ele trebuie implementate „în condiţii de maximă siguranţă, tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”, potrivit news.ro.

”Practic, termenul limită pentru implementare este de 15 martie, au fost definite cerinţele operaţionale, urmează procedura propriu-zisă de implementare. Nu este un lucru simplu să lucrezi pe o platformă care e în producţie, care este în plină activitate, sunt date tehnice pe care colegii mei le cunosc foarte bine, însă lucrurile se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”, a declarat în urmă cu o săptămână Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Cum va funcționa lista de așteptare pentru etapa a 3-a?

Pe lista de aşteptare care va fi disponibilă în platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 se pot înscrie persoanele care doresc să se imunizeze, iar în momentul în care este eliberat un loc, persoana respectivă este anunţată şi are la dispoziţie 24 de ore să ocupe acea poziţie, dar poate şi refuza acest lucru. Dacă nu se ocupă toate locurile, ele vor putea fi vizualizate de către ceilalţi.

De asemenea, persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru centrul în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față sau în ziua respectivă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat la Digi 24, că operaționalizarea acestei liste de așteptare a fost amânată pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

Continuarea pe Observator 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow