24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Cum va fi vremea de Paștele ortodox și cel catolic. Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni Citeşte întreaga ştire: Cum va fi vremea de Paștele ortodox și cel catolic. Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni

Cu mai puțin de o lună înainte de Paștele catolic și cel ortodox, românii primesc vești bune de la meteorologi. Iarna care a mai dat semne în luna martie și-a făcut bagajele.

Potrivit estimărilor pe următoarele patru săptămâni publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), primăvara își intră în drepturi depline. Și, cu excepția unei singure săptămâni, va fi mai cald decât de obicei.

Astfel în săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Cu alte cuvinte, în aceste părți ale țării va fi mai cald decât de obicei. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane, ceea ce înseamnă că ploile vor fi prezente în această perioadă.

Vremea se răcește în a doua săptămână din aprilie

După căldură, urmează o răcire. În săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte. Soare și căldură de Paște Credincioșii catolici se vor bucura de căldură de Paștele catolic, care pică în acest an pe 17 aprilie.

În Săptămâna luminată a catolicilor, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Vor fi puține ploi în acest interval.

Aceleași vești bune și pentru ortodocșii care sărbătoresc Paștele pe 24 aprilie. În săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

Sursa Libertatea 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow