-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023. Prognoza meteo pentru toată țara în perioada Sărbătorilor de iarnă

Potrivit prognozei meteo, în perioada Crăciunului, temperaturile din zona montană vor fi peste media normală a perioadei, în timp ce în restul țării se vor încadra în normele normale.

În ceea ce privește Anul Nou, meteorologii anunță temperaturi normale, fără abateri semnificative de la mediile ultimilor 20 de ani.

Prognoza meteo pentru perioada 12-19 decembrie în toată țara

Săptămâna viitoare, în zona Dobrogei, temperaturile vor fi mai ridicate cu până la 2 grade față de mediile multianuale și vor ajunge până la 5 grade.

În restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM. În Transilvania și nordul Moldovei mediile termice vor fi în preajma a 0 grade, în timp ce în sud și vest vor fi pozitive, în preajma a 2 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitaţiile, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea de Crăciun 2022

Pentru perioada 19-26 decembrie, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

În zona Carpaților Orientali, media termică va fi în jur de -2…-5 grade, în timp ce în Carpații Meridionali va fi ceva mai ridicată, în jur de -2..-1 grade.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow