-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Cum va fi sărbătorită Ziua Națională la Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău

Administrațiile locale au stabilit programul manifestărilor ce vor avea loc cu ocazia Zilei Națională a României, sărbătorită joi, 1 decembrie. Potrivit celor spuse de viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, ziua va începe cu depuneri de coroane la momentele eroilor de la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino și Protopopiat, iar de la ora 12:00, va fi un spectacol în piațeta din fața Primăriei Municipiului Pașcani.

Tot atunci vor fi împărțite și 1.400 de porții de fasole cu cârnați și câte un pahar cu vin. Primarul municipiului, Marius Pintilie, a invitat pascanenii să participe la aceste manifestări.

La spectacol, vor urcă pe scenă următorii artiști:

Ziua Națională va aduce un program artistic și la Hârlău, în centrul orașului. De la ora 10:30, vor avea loc depuneri de coroane, premierea cuplurilor de aur, spectacol și vor fi împărțite porții de fasole cu cârnați și vin fiert.

La Târgu Frumos, primarul orașului, Ionel Vatamanu, a precizat că vor fi depuse coroane de flori la monumentele eroilor de pe raza localității, începând cu ora 10:00.

De precizat este faptul că românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow