12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Cum va arata noul sediu al Bibliotecii din Pascani. Va fi dat in folosinta pana la sfarsitul anului -FOTO

Biblioteca Municipala Pascani va arata cu totul altfel pana la sfarsitul acestui an. Consiliul Local a aprobat 300 000 lei pentru inceperea investitilor de amenajare a noului sediu al institutiei aflat la mezaninul blocului G2. Edilul municipiului sustine ca lucrarile vor incepe in cel mult doua luni de zile dupa organizarea unei licitatii.

Conform proiectului costurile ar putea de sa depaseasca 700 de mii de lei. Asta deoarece spatiul trebuie amenajat si dotat corespunzator pentru depozitarea de carte, activitatile de imprumut si sala de lectura. Mai mult constructorii trebuie sa amenajeze o cale de acces la etaj care sa fie dotata cu facilitati pentru persoanele cu handicap. Edilul municipiului crede ca pretul final va fi cu mult mai mic in urma licitatiei. Diferenta de bani ar urma sa fie asigurata, tot in acest an, printr-o rectificare bugetara.
In noua locatie nu vor incapea toate cartile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adapostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate in subsolul Primariei Pascani. Tot acolo este este si arhiva institutiei.
In prezent Biblioteca Municipala din Pascani isi desfasoara activitatea intr-o fosta casa boiereasca, construita la inceputul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrari de renovare iar acum este in pericol sa se darame.

PROIECT NOUL SEDIU BIBLIOTECA PASCANI

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow