17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Cum trebuie sa procedam pentru a face un transfer catre Institutul de Oncologie Iasi?

 

 

Pacientul in cauza solicita medicului curant – medicului de la cabinetul unde face in prezent chimioterapie – o foaie, o fisa sau un bilet in care sa fie notata evolutia bolnavului si tratamentul de pana in prezent – medicamentele administrate si dozele lor.

Maria, din Iasi: „Tatal meu este bolnav de cancer. Este in tratament chimioterapeutic de aproximativ un an. Din motive personale doreste sa faca tratament la Institutul de Oncologie Iasi. Cum trebuie sa procedam pentru a face acest transfer catre Institutul de Oncologie de la cabinetul unde face in present tratamentul? Va multumesc”.

Prof. dr. Lucian Miron, Institutul de Oncologie Iasi: „Nu este primul caz de acest gen cu care ne confrontam. Bineinteles ca se poate face acest transfer. Practic, nici nu pot spune ca este vorba de un transfer. Pacientul in cauza solicita medicului curant – medicului de la cabinetul unde face in prezent chimioterapie – o foaie, o fisa sau un bilet in care sa fie notata evolutia bolnavului si tratamentul de pana in prezent – medicamentele administrate si dozele lor. Este dreptul pacientului sa solicite aceasta fisa si sa o primeasca. La fel cum este dreptul lui sa fie tratat unde doreste. Cu aceasta foaie, pacientul se prezinta la Institul de Oncologie. Eventual, vine initial cineva din familie pentru a-l programa la o prima consultatie. Pacientul este preluat de unul dintre medicii specialisti ai institutului. Acesta hotaraste cum si cand va fi continuat tratamentul, numarul si datele sedintelor de chimioterapie, medicatia si dozele ce trebuie administrate. Subliniez ca foaia cu tratamentul urmat inainte este foarte importanta. In functie de aceasta, medicul care preia pacientul hotaraste cum va fi continuata terapia. Este foarte important pentru noi sa stim ce medicamente i-au fost administrate bolnavului, in ce doze si cand anume. Teoretic nu ar trebui sa existe probleme, iar medicul care se ocupa in prezent de tatal dumneavoastra ar trebui sa va elibereze aceasta foaie. Alte formalitati nu mai trebuie indeplinite. Doar, daca persoana este neasigurata – atunci trebuie mers la Casa de Asigurari si gasita o formula de co-asigurare (de exemplu – sotul poate fi considerat coasigurat daca sotia traieste si este asigurata). Acestea sunt insa detalii care se pot stabili dupa ce pacientul ajunge la noi cu fisa de la medicul curant”. sursa ziaruldeiasi.ro

Alte articole