27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Cum trebuie completate fişele de înscriere în liceu

fisa de admitere la liceu

Dupa ce au aflat rezultatele la Evaluarea Nationala din acest an, cei peste 200 de elevi de clasa a VIII a din Pascani se vor inscrie pe baza mediei obtinute la examen, la liceul preferat. Inscrierea are loc la sediul unitatilor scolare absolvite de catre elevi si se va face prin completarea fisei de admitere.

Elevii, alaturi de parintii lor si diriginti, vor completa fisa cu codurile liceelor, in ordinea preferintelor, in perioada 5-9 iulie.

Calculul mediei de ADMITERE 2013 se face după formula: MA = ABS + EN, unde MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a ― a-VIII-a, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei aVIII-a.

Pe lângă numele şi prenumele complet, mediile din anii de gimnaziu şi mediile de la evalurea naţională, elevii trebuie să completeze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc la o unitate de invatamant. Liceele vor fi scrise în funcţie de media de admitere din ultimii ani la liceul dorit şi în funcţie de media elevului.

După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene până pe 11 iulie. Apoi, pe 12 iulie, fişele vor fi transmise către Centrul Naţional de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educaţiei îi va repartiza pe elevi.

Cei care nu vor fi repartizaţi în prima sesiune vor mai avea o sansa pe 25 iulie.
Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 8 iulie 2013, de la unitatea şcolară pe care au absolvit-o, fişa de înscriere, completată cu datele personale şi, după caz, cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, cu media de admitere.
Ei vor merge la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea.

http://admitere.edu.ro/Info/GhidAdmitere2013.pdf

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow