25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Cum sunt risipiţi banii publici la Stolniceni Prajescu. WC public în loc de drumuri şi reţele de apă. Cheltuieli uriaşe pentru întreţinerea Primăriei

Investiţii de te doare capul în comună Stolniceni Prajescu. Administratia locală cheltuie peste 150.000 de lei pentru amenajare unui WC public, de două ori mai mult decât pentru întreţinerea drumurilor din comună. Lista de investiţii a fost aprobată cu greu luna trecută odată cu bugetul pentru acest an. WC-ul este amplasat în spatele căminului cultural la aproape 100 de metri de sediul Primăriei. Lucrările au început în toamna anului trecut iar acum trebuie finalizate.
Sătenii spun că banii publici ar trebui să cheltuiţi pentru extinderea reţelelor de apă şi gaz metan şi pentru asfaltarea străzilor. Nici măcar nu au aflat că în mijlocul satului se construieşte un grup sanitar folositor mai degrabă salariaţilor din Primărie.

 

În aceeaşi şedinţă a fost aprobată şi lista de achiziţii pentru anul 2016. În tabel apar o serie de cheltuieli care ridică multe semne de întrebare. De exemplu Primăria ar urma să cheltuiască în acest an 5000 de euro pentru achiziţionarea de hârtie şi timbre, 5400 de euro pentru piese de schimb la maşinile instituţiei şi 12.000 de euro pentru închirierea de utilaje, 4500 de euro pentru cumpărarea de lemne de foc pentru încălzirea birourilor, 5000 de euro pentru plata facturilor de telefonie şi internet şi 2000 de euro pentru repararea şi întreţinerea calculatoarelor.
Primarul spune că lista a fost făcută de persoane specializate şi că estimările cheltuielilor ar fi corecte.
În replică liderul opoziţiei din Consiliul local spune că astfel de cheltuieli sunt exagerate şi că sătenii trebuie să cunoască cum sunt cheltuiti banii adunaţi din taxe si impozite.
Menţionăm că tot în lista de achiziţii aprobată pentru acest au fost alocaţi 10.00 de euro pentru organizarea Zilei Comunei, 30.000 de euro pentru iluminatul public, 30.500 de euro pentru serviciile de salubritate şi 10.000 de euro pentru întreţinere străzilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow