22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Cum sunt risipiţi banii publici la Stolniceni Prajescu. WC public în loc de drumuri şi reţele de apă. Cheltuieli uriaşe pentru întreţinerea Primăriei

elefant.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro
answear.ro
vivacredit.ro
credius.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro

Ultimele știri

Investiţii de te doare capul în comună Stolniceni Prajescu. Administratia locală cheltuie peste 150.000 de lei pentru amenajare unui WC public, de două ori mai mult decât pentru întreţinerea drumurilor din comună. Lista de investiţii a fost aprobată cu greu luna trecută odată cu bugetul pentru acest an. WC-ul este amplasat în spatele căminului cultural la aproape 100 de metri de sediul Primăriei. Lucrările au început în toamna anului trecut iar acum trebuie finalizate.
Sătenii spun că banii publici ar trebui să cheltuiţi pentru extinderea reţelelor de apă şi gaz metan şi pentru asfaltarea străzilor. Nici măcar nu au aflat că în mijlocul satului se construieşte un grup sanitar folositor mai degrabă salariaţilor din Primărie.

 

În aceeaşi şedinţă a fost aprobată şi lista de achiziţii pentru anul 2016. În tabel apar o serie de cheltuieli care ridică multe semne de întrebare. De exemplu Primăria ar urma să cheltuiască în acest an 5000 de euro pentru achiziţionarea de hârtie şi timbre, 5400 de euro pentru piese de schimb la maşinile instituţiei şi 12.000 de euro pentru închirierea de utilaje, 4500 de euro pentru cumpărarea de lemne de foc pentru încălzirea birourilor, 5000 de euro pentru plata facturilor de telefonie şi internet şi 2000 de euro pentru repararea şi întreţinerea calculatoarelor.
Primarul spune că lista a fost făcută de persoane specializate şi că estimările cheltuielilor ar fi corecte.
În replică liderul opoziţiei din Consiliul local spune că astfel de cheltuieli sunt exagerate şi că sătenii trebuie să cunoască cum sunt cheltuiti banii adunaţi din taxe si impozite.
Menţionăm că tot în lista de achiziţii aprobată pentru acest au fost alocaţi 10.00 de euro pentru organizarea Zilei Comunei, 30.000 de euro pentru iluminatul public, 30.500 de euro pentru serviciile de salubritate şi 10.000 de euro pentru întreţinere străzilor.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI