More

  Cum sunt prapaditi banii contribuabililor in valea seaca

  Array

  “La omul sărac nici boii nu trag!” spune o vorbă din bătrâni iar situaţii asemănătoare pot fi găsite în tot mai multe primarii comunale. La Valea Seacă, de exemplu, sta parcată de ani de zile, în spatele Primăriei, o autoutilitară pentru transportat şi compactat gunoiul menajer. Intre timp a prins radacini, la propriu! – vezi foto.

  Ea a fost achiziţionata în anul 2014, de fostul primar, din banii obţinut prin vânzarea unui teren, cu peste 70.000 lei. În acelaşi timp administraţia comunală achita lunar facturi între 12.000 şi 14000 de lei fata TVA pentru colectarea şi transportul gunoiului de la contribuabili.
  Primarul Gheorghe Baiceanu spune că maşina este stricată şi nu poate fi folosită. Pentru repararea ei ar fi nevoie de peste 50.000 de lei, pentru achiziţionarea unui motor nou. Autoutilitara este veche, din 1994 şi a fost dată spre exploatare fostului operator care colecta gunoiul din comună.

  A stricat-o şi a lăsat-o aşa! Primăria însă a mai cheltuit până acum încă 70.000 lei pentru reparaţii şi alte 40.000 de lei pentru cauciucuri care nu mai sunt de găsit. La instituţie a ajuns doar factura, care a fost achitata imediat, iar acum poliţiştii fac cercetări pentru a găsi vinovaţii.
  În comună în care aleşii locali se ceartă, în fiecare zi, între ei, puţinii bani care se adună din buzunarul contribuabililor sunt cheltuiţi mai mult pe salarii. Până de curând primarul comunei a încasat o indemnizaţie 5749 lei iar acum are pe statul de plată 7200 lei. După el urmează viceprimarul cu 5800 lei dar a încasat şi peste 7000 de lei.

  Până la 1 iulie când a fost modificată grila de salarizare veniturile celor doi erau rotunjite substanţial cu sporuri cel puţin dubioase.

  Ambii au încasat câte 15 % spor de ecran, pe motiv că folosesc intensiv calculatoarele deşi nu o fac şi încă 25% spor de dispozitiv, adică pentru că sunt la dispoziţia cetăţenilor.

  În total comună cheltuie lunar pentru plata primarului şi a viceprimarului cm cât este nevoie pentru achitarea facturii la salubritate iar fiecare consilier încasează 10% din indemnizaţia primarului. Bună treabă!

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet