10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Cum sunt ingrijiti copiii speciali in Spania. Un grup de profesori din Pascani merg acolo sa afle

„În perioada 12-23 aprilie 2015 un grup de 8 profesori de la Școala Gimnazială Specială Pașcani, se vor deplasa în Spania în orașul Alcala de Henares pentru a participa la un curs de perfecționare organizat de Cervantes Training. Acest stagiu de perfecționare reprezintă o activitate din proiectul Erasmus+ „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402. Grupul de profesori a fost compus din cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, specialiști în psihopedagogie specială, psihologie, logopedie, profesor educator, asistent social.
Cervantes Training este un furnizor de educație ideal pentru școlile europene care aplică pentru fonduri Erasmus+, deoarece oferă o varietate de cursuri de dezvoltare profesională. Echipa de formatori de la Cervantes Training are la bază o experiență bogată și de înaltă calitate în domeniul cursurilor de formare continuă pentru personalul din sectorul educațional. Timp de 10 zile grupul de 8 profesori vor participa la cursul „Coaching in educational context to reduce early school leaving” (Antrenarea în contexte educaționale pentru a reduce abandonul școlar timpuriu).
Obiectivele acestui curs sunt: rezolvarea și reducerea nivelului de stres și dezvoltarea abilităților necesare pentru a gestiona emoțiile; crearea strategiilor pentru eliminarea comportamentului agresiv și violent; dobândirea cunoștințelor despre situația abandonului școlar timpuriu în diferite țări europene; dobândirea de cunoștințe și competențe în ceea ce privește tehnicile de eliberare emoțională, punerea în practică de metodologii pentru a motiva sau implica elevii expuși riscului; îmbunătățirea relațiilor interpersonale în mediul educațional; depășirea anxietății în sala de clasă; metode de reducere a abandonul școlar timpuriu din propriile instituții.
Metodele și tehnicile de învățământ noi dobândite în urma participării la acest curs vin în sprijinul dezvoltării și perfecționării serviciilor educaționale, terapeutice și integrative oferite de școală. Cadrele didactice participante vor dobândi Certificate Europass Mobility, certificate ce atestă competențele dobândite în spațiul european.”

Comunicat de Presa Scoala Speciala Pascani

Director,
Gabriela Nedelcu

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow