1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Coronavirusul a creat panică în întreaga lume, în condițiile în care se răspândește extrem de ușor, iar numărul morților a ajuns la peste 2800. În toată aceasta isterie, specialiștii avertizează că cele mai multe persoane trec ușor peste infecția cu coronavirus, cei mai afectați fiind bătrânii și persoanele care au probleme grave de sănătate. Cum se tratează coronavirus? În condițiile în care nu există încă un vaccin pentru coronavirus, pacienții diagnosticați cu COVID0- 19 se tratează simptomatic.

Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.

Cum se tratează coronavirus

Din păcate, nu există niciun tratament specific pentru coronavirus. În acest moment, cercetători din lumea întreagă lucrează la un vaccin care să limiteze răspândirea virusului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că persoanele infectate cu coronavirus nu ar trebui să se trateze singure și mai ales să nu ia antibiotice, fară recomandarea medicilor.

Site-urile de specialitate scriu că medicii pot prescrie antibiotice pacienților cu coronavirus care suferă complicații, din cauza unei infecții bacteriene, de exemplu.

Aceleași surse precizează că nu se recomandă medicamente antivirale pentru tratarea noului coronavirus. Tratamentul este unul menit să amelioreze simptomele. Astfel, la întrebarea cum se tratează coronavirus, răspunsul este “în funcție de simptome”. Astfel, tratamentul pentru infecția cu coronavirus poate include:

– Analgezice (pentru calmarea eventualelor dureri)

– Antitermice (pentru febră)

– Multe lichide

– Odihnă

În cazurile severe, se apelează la aparatură specială pentru a ajuta buna funcționare a organelor vitale. În general, plămânii sunt primii afectați, în cazurile grave ajungandu-se la pneumonie.

Continuarea pe Stirile PRO TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că în şedinţa...

Ritmul forajelor geotehnice pe traseul viitoarei autostrăzi Paşcani-Suceava-Siret merge în paşi de melc

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a...

Comunele ieşene care au pus anul trecut mâna pe cei mai mulţi bani europeni

Cum banii de la bugetul local sunt puţini şi...

10.000 de ieşeni amendaţi fiecare cu câte 3.000 de lei. Ceva este în neregulă!

Sunt cei care au intrat în ţară şi nu...